Bistro Berns

Redaktion 16:41 8 Oct 2008

Bistro Berns är något så trevligt som en restaurang mitt i city med inriktning på fransk husmanskost till väldigt humana priser. Under Jöns Jacob Berzelius sedan hundrafemtio år vakande stenögon kan man tryggt frossa i sniglar, ostron och Boeuf Bourguignons utan att plånboken blir alltför naggad i kanterna.Bistro Berns är något så trevligt som en restaurang mitt i city med inriktning på fransk husmanskost till väldigt humana priser. Under Jöns Jacob Berzelius sedan hundrafemtio år vakande stenögon kan man tryggt frossa i sniglar, ostron och Boeuf Bourguignons utan att plånboken blir alltför naggad i kanterna.

Vi inleder friskt med en liten samling ostron för en dryg tjuga stycket som därefter följs upp av en Boeuf Bourguignon respektive dagens special bestående av kanin i ört och vitvinssås. Hela härligheten avrundas med en liten bit chokladtårta och en pastis till det. Inga konstigheter men tyvärr ej heller några jätteöverraskningar beträffande nivå på varken mat eller dryck. Är också tämligen nöjda att vi valde bort entrecôten då bordsgrannen får in en köttbit som inte alls ser särskilt festlig ut. Prismässigt är det dock minst sagt överkomligt då notan landar på åttahundra kronor för två personers alkohol och födointag.

Detta inklusive såväl skumpa som avec. Servicen är dessutom inte bara oklanderlig utan också personlig utan att vara för påträngande. Sammanfattningsvis en trevlig bistro som ger mersmak.

Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!