Bistro Berns är något så trevligt som en restaurang mitt i city med inriktning på fransk husmanskost till väldigt humana priser. Under Jöns Jacob Berzelius sedan hundrafemtio år vakande stenögon kan man tryggt frossa i sniglar, ostron och Boeuf Bourguignons utan att plånboken blir alltför naggad i kanterna.Bistro Berns är något så trevligt som en restaurang mitt i city med inriktning på fransk husmanskost till väldigt humana priser. Under Jöns Jacob Berzelius sedan hundrafemtio år vakande stenögon kan man tryggt frossa i sniglar, ostron och Boeuf Bourguignons utan att plånboken blir alltför naggad i kanterna.
Vi inleder friskt med en liten samling ostron för en dryg tjuga stycket som därefter följs upp av en Boeuf Bourguignon respektive dagens special bestående av kanin i ört och vitvinssås. Hela härligheten avrundas med en liten bit chokladtårta och en pastis till det. Inga konstigheter men tyvärr ej heller några jätteöverraskningar beträffande nivå på varken mat eller dryck. Är också tämligen nöjda att vi valde bort entrecôten då bordsgrannen får in en köttbit som inte alls ser särskilt festlig ut. Prismässigt är det dock minst sagt överkomligt då notan landar på åttahundra kronor för två personers alkohol och födointag.
Detta inklusive såväl skumpa som avec. Servicen är dessutom inte bara oklanderlig utan också personlig utan att vara för påträngande. Sammanfattningsvis en trevlig bistro som ger mersmak.