Vi svenskar är ett generöst och tålmodigt folk. Nu senast har vi återigen bjudit ett gäng skådespelarföredettingar, finska pensionärer och Jeopardy-Magnus på champagne, spa och handkräm. Vi kallar det Stjärnorna på slottet och sänder det på bästa sändningstid. Stjärnorna på slottet alltså, men den riktiga stjärnan i tv-serien är förstås mannen i slottsköket, mannen som bestämt vägrar att servera det mest vidriga en människa kan uppleva: julbordet. Bara för detta initiativ borde hans krog belönas med ännu en stjärna. Hans namn? Hans namn är Ulf Wagner.
Ulf Wagner och Magnus Larsson har sedan deras restaurang Basement öppnade stått för de roligaste menyerna i Västsverige. När övriga krogar kör på klassiker och säkra kort och menyer designade för tandläkarkongresser och representationskort skriver Basement varje vecka en specialmeny med ett för veckan unikt tema. Det kan handla om tryffel, snö och is, svamp, småvilt. Senaste veckan var temat just Stjärnorna på slottet. Ankleverterrine à la Jan, Magnus piggvar, Arjas grekiska lamm och Magnus vita choklad blev resultatet. Lysande naturligtvis. Och det bästa att komma ur tv-produktionen. Detta sammantaget med Wagners klassiska rätter och spännande vinval gör Basement till ett av stadens mest rörliga matintellekt.
Ulf Wagner och Magnus Larsson har sedan deras restaurang Basement öppnade stått för de roligaste menyerna i Västsverige. När övriga krogar kör på klassiker och säkra kort och menyer designade för tandläkarkongresser och representationskort skriver Basement varje vecka en specialmeny med ett för veckan unikt tema. Det kan handla om tryffel, snö och is, svamp, småvilt. Senaste veckan var temat just Stjärnorna på slottet. Ankleverterrine à la Jan, Magnus piggvar, Arjas grekiska lamm och Magnus vita choklad blev resultatet. Lysande naturligtvis. Och det bästa att komma ur tv-produktionen. Detta sammantaget med Wagners klassiska rätter och spännande vinval gör Basement till ett av stadens mest rörliga matintellekt.
Stad:
Lokal: