Basement

Carl Reinholdtzon Belfrage 13:48 27 Jun 2006
Foto Thomas Wal Inte bara är det svårt att sköta en stor lyxkrog, man ska försöka att överraska kunderna, som råkar vara stamkunder, gång på gång. Där har vi en riktig utmaning. För visst, det är kul att gång på gång stiga ner i Magnus och Ulfs källare och bli serverad fantastisk mat, men att ständigt bli förvånad och överraskad, där ligger utmaningen för en progressiv och modern krog. Och det är just där vi hittar Basement. I ett par år nu har krogen ändrat om bland menyerna, skiftat koncept, men framför allt hittat på underbara teman varje fredag. Dessa teman, som de fått alldeles för lite uppmärksamhet för, är helt fantastiska. Inte bara får man en rolig och väldigt prisvärd upplevelse, man lär sig också vad god matkultur är. Det ska Basement ha en stor eloge för. Hur många krogar har den ambitionen eller fantasin? Inte många. Att hitta på olika matteman, bjuda in roliga krögare eller andra matprofiler är väldigt sällsynt. Och det är bara en av orsakerna till att vi älskar Basement. Och har så gjort i ett antal år nu. Krogen har gått från att erbjuda ett antal smårätter till bra pris, till att nu erbjuda en 4-, 6- eller 8-rättersresa. Resan är något ni ska ta till er. Den är strålande. Om man gillar god, vällagad mat vill säga. Vi pratar hängmörad Skåne-oxfilé, ostron, piggvar med svamp och pepparrot, anklever med Ingrid Marie-äpplen. Låter det gott? Bra, då har vi något gemensamt.
Stad: 
Lokal: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.

Senaste krogrecensionerna i Göteborg

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!