Foto: Martin Henningsson.

Bardot

Redaktion 15:15 23 Mar 2017

I september förra året öppnade Restaurang Bardot i en del av nattklubben Collage.

Ambitionerna med den sydeuropeiskt inspirerade restaurangen var redan på förhand höga och man plockade köksmästare från Le Rouge och restaurangchef från Svenska Brasserier. Tanken var också att locka till sig ett vuxet klientel. Vi förlade ett besök till Ingmar Bergmans gata 2 för att se hur väl dessa ambitioner infriats.

När vi kommer in i restaurangen är vi först av alla. Det gör inte så mycket utan tvärtom får vi ett av de bästa borden. Några i personalen passar på att ta selfies bakom baren, det spelas klassisk musik i restaurangen och vi väntar på att själva festen som folk pratat om ska sätta igång även om det känns något avlägset.

Menyn är kort och klassisk. Det vegetariska utbudet är något förvånande väldigt litet, med tanke på Brigitte Bardots vurm för det gröna köket, men en pliktskyldig blomkål finns iallafall där. Och det kanske inte är på grund av aktrisens matintresse restaurangen har lånat hennes efternamn.

Vi går istället lös på en handfull Pata Negra-kroketter för 75 kronor, en mycket trevlig inledning. Därefter provar vi oss i tur och ordning igenom Kalixlöjrom på rostat bröd för 245 kr, också välsmakande och väldigt safe. Kanske en något för tjock brödskiva som inte har blivit riktigt genomstekt, men det kan vi leva med. 

Den efterföljande kalv Milanesen med kryddsmör och brytbönor för 265 kronor skulle vi gärna berätta mer om, men vi minns tyvärr inte särskilt mycket av rätten överhuvudtaget. Då smakar lammracksen (265 kronor) desto mer. Köttet är välkryddat och tillbehören i form av mynta, chimichurri och zuccinifritters kanonbra, om än rätt snålt tilltagna i portion. 

Som sammanfattning är Bardot en helt ok restaurang att både starta och fortsätta kvällen på, det ska sägas att den fylls på rejält under kvällens gång. Men någon Richedödare, det är det inte. 

Adress: 
Ingmar Bergmans gata 2
Telefon: 
08-979999
Hemsida: 
Öppettider: 
Öppet: mån-tis 17-23, ons-lör 17-01
Stad: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Timber

Efter att arga snickaren lämnade Timmermansgatan har den kämpat sig upp som ett restaurangstråk.

Kagges

Det är inga dåliga restauranger som tidigare har huserat i de lokaler som Kalle Lindborg och Douglas ”Dogge” Tjärnhammar-Alm tog över tidigare i år.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!