Abduction

Victor Schultz 15:43 12 Oct 2011

 

Första filmen post-Twilight för Taylor Lautner (han som slåss mot Edward Cullen och ser lite ut som en neandertalare). Handingen kretsar kring 18-åriga Nathan som en dag ser hela sitt liv raseras på några ögonblick. Föräldrarna är egentligen undercover-agenter med uppdraget att skydda honom från fiender till hans riktiga pappa – en superagent med Michael Nyqvists hämningslösa skurk hack i hälarna.
Det lättaste sättet att förstå Abduction är att föreställa sig The Bourne Identity med en hormon- stinn tonåring i huvudrollen (faktum är att affischerna är skrämmande lika varandra). Nathan dryper ständigt av testosteron, slänger sig ut ur bilar, slåss med hejdukar i skinnpaj och ”litar inte på någon”.
Vad gäller huvudrolls-innehavarens prestation sträcker sig tyvärr inte karisman hos den träige Lautner längre än hans näsa. ”Men hur klarar sig då Nyqvist i en amerikansk storfilm?” undrar svenskarna och slår sig för bröstet. ”Blekt” blir svaret. Hans roll är en pastisch på den kallsinniga östeuropeiska brottslingen, vilket innebär scener med tystnad och sammanbitet mutter.

Genre: 
Skådespelare: 
Manus: 
Regi: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler filmrecensioner