"Travis Scotts nya låt är skitdålig"

13:59 25 Sep 2020

Inget att hänga i granen. 

Travis Scott har alltid fått skit i media. Han må vara en favorit hos de breda massorna, kanske den som lyckats kapitalisera på trapgenren bäst, men inte hos media. De har alltid varit där och klagat. Han är inte bra på att rappa, snor från andra och fyller sina skivor med gäster som överträffar hans egna verser. 

Men i min bok har Jaques Webster varit en av de mest inflytelserika artisterna de senaste åren. Inte för att han var bäst på att rappa eller skrev bättre verser än sina gäster, utan för att han byggde upp ett sound som få andra kunde mäta sig med. Det fanns så mycket i detaljerna i Travis Scotts musik. Trap var något som gick snabbt att göra för de allra flesta. Metro Boomin gjorde tio beats i minuten och artister som Future och Young Thug släppte mixtapes på löpande band. Men inte Scott. Travis Scott använde soundet till att göra genomtänkta album, fyllda av oväntade möten. Scott förstod vikten av spännande gäster i ett årtionde där spännande gäster var a och o. Tame Impala möter The Weeknd. Young Thug möter Justin Bieber. 

Men nu är 2010-talet över och det är även Travis Scott. Ingenting tyder på att Scott skulle hitta på något nytt. Och tyvärr känns inget mer ute än hans gamla sound. Men rapparens nya singel tillsammans med Young Thug och M.I.A. är inte bara mer av samma sak. Den är också skitdålig.

 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!