I oktober får Stockholm Sveriges första Wagamama. Den asiatiska snabbmatkedjan har sedan starten i London 1992 öppnat över 100 restauranger i 16 länder världen över, och langar mer än tolv ton nudlar, 10 000 portioner Edamame och 13 000 Yaki Sobas över disken varje vecka.
På menyn ryms alltså en blandning av rätter från det kinesiska och japanska köket. Inredningen är inspirerad av japanska nudelbarer med långbord och bänkar med insyn i det öppna köket. Stockholmsupplagan av Wagamama kommer att drivas av Stureplansgruppen och ligga i Waterfront Building vid Klarabergsviadukten, lokalerna kommer att ha drygt 130 sittplatser och servera både lunch och middag som take away. Tillsammans med den konceptuellt liknande kedjan Vapiano tillhör dessutom Wagamama den exklusiva skara snabbmatskedjor som erbjuder sina gäster alkoholhaltiga drycker. En godtycklig översättning av Wagamama till svenska skulle bli ungefär ”busunge”, eller ”naughty child” på engelska. Vi får helt enkelt vara glada att ingen har försökt sig på en sådan nationalisering av namnet.
Öppnar i oktober, wagamama.se.