Popiga Trummor & Orgel

01:00 9 Oct 2013

Den dynamiska duon diskuterar popens fördelar och risker med Nöjesguiden. Gissa i vilken kategori de placerar Peter Morén och The Cure. 

 

På ert nya album fortsätter ni utvecklas mot ett popigare uttryck. Är det en långsiktig strategi eller utveckling som inte är planerad?

- Vi har nog inte det som uttänkt strategi utan snarare var det nåt som kändes mest angeläget för oss att göra. Vi har alltid velat göra musik som varit melodirik, men nu har vi velat paketera det på ett för oss lite annorlunda vis. Vi kommer ju från en poptradition så det har alltid varit en viktig del i Trummor & Orgels sound, men det har nog blivit ännu tydligare med denna skiva. Hur kommande skivor kommer bli beror nog på vad vi är känner för att göra framöver, man inspireras trots allt mycket av var man befinner sig i för sorts sinnevärld för tillfället, och nu har vi befunnit oss en längre tid i popens värld.

 

Vilka är de största fördelarna med den utvecklingen, ur ert perspektiv?

- Musiken kan nog uppfattas som tydligare och då kanske det är lättare att öppna öronen på folk. Många gillar en mer avskalad produktion så av den anledningen är det nog lättare att gå igenom. Men det viktigaste för oss har varit att utmana oss själva och pröva nya vägar och utvecklas för att undvika att fastna i gamla hjulspår, vi har inte varit mer beräknande än så.

 

Finns det nackdelar?

- Pop kan ju ha ganska strama tyglar så det svåraste har varit att inte förlora friheten i spelsättet och bli förslavad av arrangemangen, utan hitta en balans som känns rätt. Vi har alltid sett oss själva framförallt som ett liveband så vi har tänkt mycket på hur vi ska kunna fortsätta få fram spelglädjen även på de mer arrangerade låtarna, och det känns som att vi hittat en bra väg.

 

Berätta om Peter Moréns medverkan.

- Peter är en låtskrivare av rang och har ett fantastiskt melodisinne. Vi märkte att hans musikaliska idé verkade väldigt lik vår, och blev väldigt glada när han ville hjälpa till. På skivan har han varit med och spelat och gjort två låtar, men hans aura finns nog med genom hela skivan. Vi har en hel drös låtar till som inte hann bli klara, så vi skulle nog lätt kunna släppa en rare fullängds-bootleg, men det får bli senare.

 

Jag gillar den intelligenta användningen av Close to Me i Close to Home. Ska den betraktas som en hommage till The Cure?

- Tack! Ja definitivt. Det är nog få som förstår hur viktiga The Cure har varit för oss och vår musik. Deras musik har alltid legat till grund för vårt eget låtskrivande, men vi har aldrig aktivt försökt efterlikna dem, kanske beroende på intrumenteringen. Men när vi nu hade möjlighet att arrangera en låt åt det hållet så fanns det ingen anledning att låta bli att göra en riktig hommage. Lyssnar man med de öronen så hör man säkert ännu fler detaljer.

Stad: 
Artist: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!

Senaste filmrecensioner