Det nya konceptet XO hämtar inspiration från de karibiska öarna, inte minst Jamaica.
Med den nya chefskocken Kristian Smith vid rodret presenteras en ny smakflora på Hobo Hotel från och med mars månad. Kristian, som har bakgrund inom street food, har hämtat inspiration från sin bakgrund med en jamaicansk pappa och svensk mamma kombinerat med en uppväxt i London.
Menyn kommer att vara föränderlig med inspiration från hela världens, men med tyngpunkten på det jamaicanska köket.
– Att få sätta det jamaicanska köket i ett restaurangkoncept är en dröm som går i uppfyllelse. Jag har inte hållit tillbaka när det kommer till smak, kryddor och ursprung, men jag har förfinat många av de rätter som tidigare endast serverats ur till exempel en food truck eller en jerk hut längs vägrenen. Samtidigt kommer de som ätit genuin jamaicansk mat att känna sig hemma, säger Kristian Smith.
På menyn finns allt från Jamaican Jerk till Beef Patties och Roti, som serveras opretentiöst i grytor på bordet.
– Vi går från att servera traditionsenlig frukost, lunch och middag till att sömlöst servera mat och dryck från klockan 07.00 till sent. Idag äter man när man är hungrig och på det sätt som passar in i ens schema vilket kan vara stående, sittande vid sitt skrivbord eller på språng, säger Lotta Brattin, General Manager, Hobo Hotel.
Hobo har 21 bokningsbara bord, och ytterligare några reserverade för walk-ins. Även interiören har fått sig ett ansiktslyft där ambitionen har varit att skapa en innergårdskänsla.