Bryggeriet och gastropuben ligger i en gammal lampfabrik i Hammarby Sjöstad. Lise Ljungman från Nya Carnegiebryggeriet svarar på våra frågor inför ölmässan på Norra Latin den 2 april.
Hur startade bryggeriet?
– Med en ambition av att starta ett bryggeri innanför Stockholm tullar med öl och mat i fokus. En hub för ölälskare, för alla som gillar öl ville vi öppna ett bryggeri och taproom som fokuserar på ölupplevelser i form av bryggerirundvandringar, ölprovningar och event.
Beskriv er ölstil!
– Vi vill påstå att vi inte har någon specifik ölstil, vi brygger många olika typer av stilar och gillar våra lager lika mycket som våra ipor, stouts och surisar. Men om vi ska nämna en så bankar vårt hjärta lite extra hårt för vår Kellerbier.
Vilken öl dricker ni helst just nu?
– Från oss dricker vi gärna nu vår NEON IPA, vår nya New England IPA som vi är lite extra kära i just nu. Med kanske en Kellerbier i mellan.
Vilket svenskt bryggeri (förutom Nya Carnegie) tycker ni är bäst just nu?
– Den frågan är svår, Sverige är ett tamejtusan-bra ölland och det märks inte minst på antalet bra bryggerier vi har i Sverige just nu, Men Oppigårds gör ju en aldrig besviken, Snausarve på Gotland imponerar med deras suröl och Svartbergets har verkligen imponerat den senaste tiden!
Vad händer i bryggeriet under 2022 och framåt?
– Vi ser fram emot resten av året med noll restriktioner och det märkt i bryggeriet att folk är sugna på att dricka öl ute lokal. Så just nu är det full fart framåt, sen ska vi självklart också klämma in några nya öl under året också, kanske någon favorit i repris!
Vad blir sommarens öltrend?
– Ojoj, vi tror folk kommer hålla sig till lager den här sommaren och förhoppningsvis så kommer det dyka upp fler lagertrender under sommaren som kommer hålla i sig.