Foto: Pontus Hammarström

Nu släpper Greip singeln Du Klär i Guld

10:45 22 Mar 2019

Efter den senaste EPn 2016 så har Lina Einarsson under artistnamnet Greip, turnerat med Frej Larsson på några av Sveriges stora musik scener. Hon har vunnit pris för Årets Nykomling 2017 på Manifestgalan samt studerat till låtskrivare och producent i Örnsköldsvik. Nu är hon aktuell med sin kommande EP och singeln Du Klär i Guld är först ut. Videon till singeln släpps den 22 mars. 

Hej Lina! Kan du berätta om din singel som släpps nu?
– 
Singeln är ett kärleksanthem som öppnar upp för en perfekt sammanflätning av nya crispiga popljud som växer ur en stomme av hiphop och rnb. Låten handlar om en hängiven och kompromisslös kärlek där man vill göra allt för personen man älskar. Som en kraft man vill böja sig för och låta sig svepas in i. Vem som klär i guld är upp till lyssnaren men jag väljer att tillägna den systra- och syskonskapet. Det är vårt rum där vi kan älska och se varandra men också en zon där vi kan bygga en armé för att fortsätta kriget mot en ojämställd värld. Det var två år sedan vi satte oss i studion för första gången och började jobba på låten och det känns som jättelängesedan nu.

Vart hittar du inspiration till ditt musikskapande?
– Allt som händer runt omkring mig inspirerar mig. Jag är en person med starka känslor och mina texter är alltid självbiografiska ur någon aspekt. Andras konst och naturen inspirerar mig också väldigt mycket. 
 
Hur skulle du beskriva din genre?
– Soundet på EPn har plockats ur många olika källor som rinner ut i någon typ av melodisk neosoul och futuristisk rnb. Jag både sjunger och rappar och känner mig som nån slags mash up av Erykah Badu och Sabrina Claudio. Ett nytt sound men med en old school och klassisk känsla. 
 
Framöver kommer Greip även släppa sin EP som är inspirerat av en spegling i hur det är att vara kvinna i ett hetronormativt förhållande och samhället i stort. Det är också en berättelse om att vara kär, känna smärta, sårbarhet, tvivel, och självdestruktivitet. EPn har fem låtar inklusive ett intro track, och i dagsläget har Greip inte funderat ut ett det rätta namnet på EPn.
 
Har du några inplanerade event framöver som du kan dela med dig av?
– Spelningar håller på att planeras inför sommaren så håll ögon och öron öppna! 
 
Här kan du lyssna på Du Klär i Guld.
Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!