Foto: Daniel Jönsson.

Meedi släpper ny musik

10:15 24 Nov 2017

Göteborgs egna Meedi släpper nu singeln No delay.

No delay är närmare fyra minuter av ren dancehall på svenska. Meedi, som egentligen heter Mohammed Yarroum, har sedan ett par år tillbaka varit ett känt namn inom Göteborgs urbana musikscen. Det var dock under Kapten Röds sommarturné Hundralappen som han blev Meedi med svenska folket.

Under sommaren har du turnerat med Kapten Röd, hur var det egentligen?
– Oh lord! Det var faktiskt min första stora turné som artist och första gången jag fick en inblick i hur det är att rodda en rullande rikstäckande cirkus! Nu förstår jag verkligen hur mycket det är att ta tag i samt hur många detaljer som kan gå fel och ställa till det. Det löste sig alltid, även om det ibland var med väldigt små marginaler. Min respekt för turnéledare och även för Kapten Röd som boss och kapten har definitivt förstärkts. Tro det eller ej men rockstars har mycket att ansvara för ...

Ni var ändå runt i hela Sverige, hände det något sjukt "on the road"?
– Vet inte hur mycket kan jag berätta då de flesta historierna inkluderar andra från turnén.

"Tanken var att göra en lite mer sårbar men samtidigt dansvänlig låt"

Vems ansikte är det du alltid letar efter i publiken?
– Hm, Jag skulle vilja säga min gäris, men hon är oftast backstage och dricker champagne. Men så många som möjligt, det är något magiskt som händer när du väl fäster ögonen på någon i publiken och visar dem att du ser dem lika mycket som dem ser dig.

Berätta lite om din nya låt!
– Det är genuin dancehall tune. Tanken var att göra en lite mer sårbar men samtidigt dansvänlig låt. Ofta är vi väldigt kaxiga och självsäkra inom dancehallkulturen, vilket jag älskar. Men denna gången kryddade vi rätten annorlunda.  Måste även ge ett big up till MVNX för en eldmix och Masta L för en riktigt sjuk master.

"Det är en pojkdröm som går i uppfyllelse."

Hur kommer det sig att Josef Munir Lotia från Huset är med på låten?
– Utöver att jag och Josef har gjort musik tillsammans sedan vi var tonåringar så är han även en av mina närmaste vänner i livet. Min bror. Vi bor även tillsammans och tycker om samma style. Att Josef ville vara med och göra sitt första soloframträdande tillsammans med mig är en stor ära. Han lyfter låten.

Singeln är proddad av Göteborgsprofilen Hofmästarn, hur är det att arbeta med honom?
– Helt otroligt, har varit ett fan av Hofmästarn så länge jag kan minnas. För mig är han en ultimat producent när det kommer till urbanmusik. Hans kunskap är bred och sträcker sig över flera genrer. Sen att vi skrattar mycket när vi är med varandra har inte skadat, haha. Känner mig blessed och kan säga att det kommer mer från vårt håll.

Hur känns det att bli bokad som förband åt Kapten Röd på globen?
– Det är en pojkdröm som går i uppfyllelse. Under turnén i somras var det ofta snack om hur synd det var att vi inte lyckades ta oss till Stockholm med hundralappen. Men nu ska vi in i globen! Att en reggaeartist från Göteborg tar sig an globen är så otroligt mäktigt och jag är så himla humbled över att få vara en del av det här. Den 16 December blir absolut en dag jag kommer att minnas. Big up till Kapten Röd som gav mig en plats på turnén och hela Sameplate.
 

Stad: 
Artist: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!