Ni känner säkert redan till restaurangen Lux Stockholm (Michelinstjärna, ligger i Electrolux gamla lokaler på Lilla Essingen, låter det bekant?) Vad ni däremot kanske missat är att den skaffat barn. Lux Dessert och Choklad är lätt den bästa butiken att gå till när man vill vardagslyxa, har presentångest eller bara för sista gången svurit åt Ica:s trötta bake-off. Förutom praliner och tårtor gör Ted Johansson och Björn Svensson marmelader, safter och världens godaste bröd. Att det är just världens godaste har de faktiskt bevis för i form av en mängd priser, bland annat ett OS-guld. Har man tur kommer man förbi när de precis kokat ihop en ny marmelad, typ choklad/havtorn, och vill ha feedback. Jag vågar knappt tänka på hur bra det kommer att bli nu när de börjar göra glass.
[B]Berätta om glassen![/B]
- Ja, vi har inte riktigt tagit fram smakerna än, men det kommer bli något klassiskt med en twist, till exempel i form av havtorn, säger Björn Svensson. Vårt mål är alltid att hitta smaker som åtta av tio älskar. Att jobba med naturliga och ekologiska råvaror är också viktigt för oss, det gör enorm skillnad för smakupplevelsen.
Lux Dessert och Choklad ligger i närheten av moderrestaurangen på Lilla Essingen, Patentgatan 7. Inom en månad kommer de att servera hemgjord glass i specialtillverkade förpackningar från Frankrike.
Stad:
Lokal:
Kategori: