Kungsholmen öppnar orangeri

14:29 30 Jun 2010

Den 12 juni öppnade Orangeriet som en filial i anslutning till restaurang Kungsholmen. Ett orangeri är från början benämningen på ett uppvärmt växthus där man odlar apelsiner och andra citrusfrukter när det är för kallt ute, något som barchefen Andrés Leon har tagit vara på.

–Orangeriet blir en klassisk cocktailbar, vilket är lite av vår trademark för koncernen. Vi kommer givetvis att använda oss mycket av färska citrusfrukter i barmenyn. Färsk frukt och gin. En ovan gindrickare är inte så ofta förtjust i de spritiga varianterna som till exempel en Dry Martini.
Lite som inkörsporten till gin?
–Ja, typ så. Vi drar det lite mot fruktigare drinkar och long drinks, utan att krångla till det.
Frukt, örter och druvor passar dessutom väldigt bra ihop med ett orangeri. I övrigt har vi gjort en egen tolkning av konceptet som en trädgårdsidyll med industrikänsla. Tänk övergivna lokaler som har växt igen naturligt. Vi kommer att ha utemöbler inomhus och vice versa.
Trots att det kommer att finnas en lättare meny med smårätter och sushi har Orangeriet en tydlig barinriktning. Och kvällstid torsdagar till lördagar spelar dj:s ända till 01.
–Baren har många ansikten under ett dygn. Vi kör kafé redan från tolv som sedan övergår till after work och bar.
Orangeriet har plats för 140 sittande personer varav 80 platser är belägna utomhus.

Orangeriet
Norr Mälarstrand Kajplats 464, tel 505 244 50, kungsholmen.com
Öppet: mån–sön 17–01.
 

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Five Guys

Hundratals art directors och copywriters har tagit ut föräldraledighet för att köa till Five Guys under premiärveckan. Lever det upp till hypen?

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!