Krogkonkurserna ökar brutalt

15:44 13 Mar 2024

Dubbelt så många restauranger har gått i konkurs jämfört med förra året. 

Konkurserna har ökat kraftigt under första kvartalet 2024, och restaurangbranschen sticker ut i statistiken. Nya siffror från kreditupplysningsföretaget UC visar att antalet hotell- och krogkonkurser hittills i år har ökat med 100 procent jämfört med samma period förra året.
– Det är nu under de senaste månaderna som vi sett de riktigt höga ökningarna. Det är oroväckande med tanke på att den statistik vi jämför med från förra året redan visade på höga konkurstal, säger UC:s vd Gabriella Göransson.

Totalt gick 198 företag i hotell- och restaurangbranschen i konkurs under januari och februari, jämfört med 99 företag under samma period förra året. Förhoppningen är emellertid att konkursvågen ska klinga av under andra halvan av 2024.
– Konjunkturinstitutets statistik visar också på fortsatt pessimism både från hushållen och företagare. Den ljusning som många hoppas på framåt våren och sommaren syns alltså inte än bland företagen och arbetslösheten kommer öka i vår, men förhoppningen är att vi når toppen på konkursvågen till sommaren, säger Gabriella Göransson.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!