Jacob Ahlstrand. Foto: Wilma Wallin

Jacob Ahlstrand om Boqueria Göteborg

16:24 25 Feb 2020

Jacob Ahlstrand har varit ett ständigt inslag i Göteborgs uteliv de senaste åren. Har inte uppmärksamheten handlat om hans 33:e plats på vår utelista så har det troligtvis varit för att han stått på en scen någonstans med sitt band Ennui.

Nu har han möjligtvis fått sin tyngsta utmärkelse hittills inför öppningen av Boqueria på Götaplatsen. Det blir den tredje boquerian i ordningen, efter etableringarna i Stockholm och Åre

Berätta om ditt nya uppdrag!
Jag kommer till att börja med att vara en allt i allo och lite till kring etableringen av Boqueria Göteborg och har också fått förtroendet att sätta ihop ett all-star team där vi ska se till att få presentera krogvärldens ”globetrotters”. Jag har rört mig i klubb & krogmiljö sedan unga år. Bakom, framför och under stundom: på barer. Under dessa år har jag träffat en mindre armé med sylvassa spelare från världens alla kanter och hörn. 

Det känns som att att du har en god relation till Boquerias ägare?
– Vi är, to be fair, definitivt i någon sorts honeymoon phase just nu, men jag tror på kärleken. 

Vad kan vi förvänta oss av Boqueria - Göteborgsversionen?
– Det är en tacksam uppgift då det konceptuella segertåget Boqueria redan visat vad det går för. Både i Stockholm och sedan i december även i Åre. Vi tar med oss mycket från våra storasyskon men tar också seden dit man kommer i form lokala producenter och alla godsaker bästkusten har att erbjuda.
– Boqueria är en mötesplats för alla, såväl för tapas-entusiaster som Cava-konnässörer, hade vi erbjudit sängar hade man flyttat in. Vi välkomnar er med öppna armar. 

Hur tänker ni kring musik och klubbar och så vidare?
– Boqueria består av två delar, “Restaurangen” som är en renodlad restaurangupplevelse av världsklass. Sedan finns också vad vi kallar för “Torget”, där tonerna från grymma dj:s och musiker kommer att sätta soundtracket till pintxos, sangria och goda vibbar. Göteborg vadar i talang och jag kommer att jobba tätt med Fjodor & Alvin, Nöjeschefer på Boqueria, för att ge den en plats att florera, men också importera talanger vid behov!

Berätta om läget, geografiskt alltså. 
– Läget är ungefär så bra det kan bli, vi ligger mitt i den centrala hubb som är Götaplatsen, med en uteservering som bara skriker: FOMO!

När öppnar ni?
– I maj om allt går som det ska. 

Om du skulle vara en trerätters middag på boquerian, vilka rätter skulle du vara då? Du får inte välja "lufttorkad skinka".
– Ett ex till mig sa en gång att jag är ”lite som Padrones”, förmodar att hon menade som en exotisk aptitretare, så det får vara med. 
– Secreto Ibérico, den fantastiska grisen från Spanien
– Churros.

 
Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!