#MeToo sprider sig som en löpeld runt världen, och inte minst i Sverige. Här är listan på de yrkesgrupper som, än så länge, gått ut med stora gemensamma upprop.
#tystnadtagning
Hundratals skådespelare riktar skarp kritik mot regissörer, teaterchefer, producenter och produktionsbolag i ett öppet brev på Svd.se.
#visjungerut
Efter #tystnadtagning gick även svensk opera- och konsertmiljö ut med ett upprop på DN.se och under hashtagen #närmusikentystnar för att uppmärksamma en värld där osäkra arbetsvillkor lett till att utsatta kvinnor inte vågat tala ut. Publicerad på Svt.se.
#medvilkenrätt
Drygt 12 000 kvinnor samlades i en grupp på Facebook vilket ledde till att 4 446 skrev under en artikel, full av vittnesmål om övergrepp och utnyttjanden. Publicerad i Svd.
#närmusikentystnar
1 993 kvinnor inom musikbranschen berättade i ett upprop om brutala övergrepp där världsartister såsom Zara Larsson och Robyn och folkkära Lill-Babs och Carola Häggqvist uttalade sig. Publicerat i DN.
#imaktenskorridorer
Inom politiken gick 1 300 kvinnor ihop i ett gemensamt upprop om sexuella övergrepp inom politiken. Publicerad på Svt.se.
#teknisktfel
Under hashtagen tekniskfel har hundratals kvinnor uttalat sig om sexism och övergrepp inom teknikbranschen. Publicerad i GP.
#deadline
4084 kvinnliga journalister gör upprop mot det sexuella förtrycket i sin bransch här.
Listan på pågående upprop är minst lika lång. Engagerade samlar in vittnesmål på sociala medier från följande branscher och väntas inom kort att publiceras offentligt:
Dansare: #tystdansa
Restaurang: #vikokaröver
Idrott: #timeout
Socialarbetare: #orosanmälan
Lärarkåren: #tystiklassen
Försäkringsbranschen: #påvåravillkor
Journalistkåren: #deadline
De som arbetar inom skolan: #ickegodkänt
Gymnasieelever: #rackupphanden
Har vi missat någon? Mejla.
Läs också: Alla som fått sparken efter metoo.