Prime Grill siktar på att bli landets näst bästa köttkrog.
Köttkrogen Prime Grill har nyligen certifierats för att servera världens lyxigaste kött. Sedan mitten av december finns därmed kobekött på menyn.
– Det är en ära att som en av två restauranger i landet få servera kobeköttet, och att vara den första och enda i sitt slag i Göteborg. Det är en möjlighet som vi lovar att förvalta väl. Ambitionen är att vara landets näst bästa köttrestaurang, säger Simon Steinbrenner, executive chef på Prime Grill till branschtidningen Foodnet.
På ohotad förstaplats sätter han emellertid Stockholmskrogen AG som drivs av Johan Jureskog.
– De har ju omvittnat lång och gedigen erfarenhet som köttrestaurang och har kobekött sedan 2015. Det har vi en ödmjuk respekt för, och därför kommer vi under vintern att skicka upp våra kockar till AG – för att lära av de bästa.
För restauranger som vill servera kobekött krävs en certifiering som utfärdas av Kobe Beef Marketing & Distribution Promotion Association, och utöver Prime Grill är det bara nämnda AG som har fått denna certifiering i Sverige.