Varde ljus.

Drick hemma!

Redaktion 12:49 29 Mar 2024

Lite av vad som bör klinga i din kasse kommande månad. 

ÉN
Gin, 479 kr 

Hernö Gin och Björn Frantzén släpper tillsammans en London Dry Gin som sammanför nordiska och asiatiska smaker. Namnet Én kommer från Frantzén, enbär samt drivkraften att vara nummer ett. Én finns tillgänglig på Frantzéngruppens samtliga krogar samt via Systembolagets beställningssortiment.

STOCKHOLMS BRÄNNERI VODKA
Vodka, 245 kr
Dom har gjort det igen, södermalmsbrännarna vars varianter på gin har blivit en självklar del av varje välsorterat barskåp. Den här gången är det emellertid en mjuk och ren vodka som har sipprat ut. Finns i beställningssortimentet i detta nu.

RABARBORO
Gin, 379 kr 
Tillsammans med barmästaren Mathin Lundgren, har Lydén Destillery skapat den rabarberinfuserade ginen Rabarboro. Produkten har blivit så populär att den nu letat sig in i fasta sortimentet. Kul! 

DALMORE NO 2
Whisky, 3 269 kr
Den 24 april lanseras Dalmore Luminary series No 2 på Systembolaget. Säppet är uppföljaren i det exklusiva samarbetet mellan whiskyhuset Dalmore och Skottlands designmuseum. Lanseringen består av två delar där den första är en extremt limiterad upplaga av The Rare, en 49-årig highland Single Malt. The Rare kommer i en spektakulär glasskulptur som är designad av den internationellt hyllade Melodie Leung från Zaha Hadid Architects. Den andra delen i serien kallas The Collectible och är en exklusiv 16-årig Single Malt som även denna finns i begränsad upplaga.

AD AGIO
Rött vin, 291 kr
Den toscanska vingården Basile använder 100 procent Sangiovese för sin Ad Agio Montecucco Sangiovese Riserva DOCG 2018. När jäsningen är klar lagras vinet i franska ekfat under 24 månader och sedan på flaska lika länge. Det blodröda resultatet finns i Systembolagets beställningssortiment från den 18 mars.

VINA SANTA CATERINA
Rött vin, 459 kr
Guido Porro är fjärde generationens vinbonde som brukar de kalkstensrika jordarna i Serralunga d’Alba, Piemonte. Lättillgängliga men samtidigt lagringsdugliga Nebbioloviner är hans signum, och detta är knappast ett undantag. Ingår just nu i Pompettes tillfälliga beställningssortiment så vila inte på hanen. 

HAPPY DOG 
Vin, 99 kr
Nej, det är inget hundvin – men ändå på sätt och vis ett vin för hundar. Varje gång en flaska Happy Dog säljs går nämligen fem kronor till den ideella organisationen Hundhjälpen. Vinet finns både som cava med och utan alkohol, samt i form av en tempranillo.

VARDE LJUS 
Vinlåda, 1380 kr
Fria Viner släpper lagom till Påsken och ljusets intåg en ny låda med passande tema. Örtiga roséviner, ett blommigt orange, ett lätt rött i literflaska samt två rödpangare som passar till allt som påminner om påskbord. Perfekt.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 03, 2024.

0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!