Det våras för vegetariskt i Stockholmshösten

Redaktion 16:31 24 Oct 2017

Stockholms vegetariska alternativ har biffat (förlåt) upp sig den senaste tiden och flertalet ställen har nya menyer för hösten. Nöjesguiden guidar dig till tre alternativ som passar både den nyfrälste som den inbitne veganen. 

Mosebacke Etablissement 
Södra Teatern, sodrateatern
Södran har gått ifrån vegetarisk flört till att från och med i höst gå full blown vegetarian. Och det visade sig snabbt vara en lyckad satsning då nivån har höjts avsevärt i samband med detta. Menyn består av idel mellanrätter och smaksättningen är oblyg.
Typiska rätter: Steam Bun, friterad kokospanisse, sötpotatisceviche.  
Öppet: tis-lör 17-23.

Växthuset 
Hammarby Slussväg 2, restaurangvaxthuset.se
Även Växthuset har uppgraderat sin meny och erbjuder antingen en avsmakningsmeny för 650 kronor per person, eller a la carte med varmrätter för cirka en tvåhundralapp styck. Fokus på nordiska smaker. 
Typiska rätter: Kolgrillad lök, korv på ostronskivling, variant på jordärtsskocka. 
Öppet: ons-lör 17-23. 

Rutabaga
Blasieholmen 6, rutabaga.se
Mathias Dahlgrens omstöpta Matsal börjar hitta formen och har nu också öppnat ett chef's table där gästen kan sitta på front row och se hur rätterna tillagas. Även här kan du välja på antingen en avsmakningsmeny för 795 kronor, alternativt mellanrätter a la carte. 
Typiska rätter: Porcinikroketter med tryffel, tomattartar, 
Öppet: mån-lör 18-24.

 Läs även: Nu öppnar Tako

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Rawbata

Rörstrandsgatan har alltid varit ett restaurangstråk att räkna med, och det senaste halvåret har det nästan blivit fånigt.

Mr Voon

Med Mr Voon på plats finns inte ett spår kvar av de brister som Mother tidigare bar på.

Ichi

Saori Ichihara är en av Stockholms bästa kockar just nu. Kanske landets.

Frantzén

Efter att ha slussats ned för en trappa till matsalen välkomnas vi av Björn Frantzén, som överser ett femtontal kockars jobb i det stora öppna köket.

Tong

Vi kommer garanterat att återvända många gånger till Tong, men chilla med chilin eller byt namn till Tjong.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!