Stockholms vegetariska alternativ har biffat (förlåt) upp sig den senaste tiden och flertalet ställen har nya menyer för hösten. Nöjesguiden guidar dig till tre alternativ som passar både den nyfrälste som den inbitne veganen.
Mosebacke Etablissement
Södra Teatern, sodrateatern
Södran har gått ifrån vegetarisk flört till att från och med i höst gå full blown vegetarian. Och det visade sig snabbt vara en lyckad satsning då nivån har höjts avsevärt i samband med detta. Menyn består av idel mellanrätter och smaksättningen är oblyg.
Typiska rätter: Steam Bun, friterad kokospanisse, sötpotatisceviche.
Öppet: tis-lör 17-23.
Växthuset
Hammarby Slussväg 2, restaurangvaxthuset.se
Även Växthuset har uppgraderat sin meny och erbjuder antingen en avsmakningsmeny för 650 kronor per person, eller a la carte med varmrätter för cirka en tvåhundralapp styck. Fokus på nordiska smaker.
Typiska rätter: Kolgrillad lök, korv på ostronskivling, variant på jordärtsskocka.
Öppet: ons-lör 17-23.
Rutabaga
Blasieholmen 6, rutabaga.se
Mathias Dahlgrens omstöpta Matsal börjar hitta formen och har nu också öppnat ett chef's table där gästen kan sitta på front row och se hur rätterna tillagas. Även här kan du välja på antingen en avsmakningsmeny för 795 kronor, alternativt mellanrätter a la carte.
Typiska rätter: Porcinikroketter med tryffel, tomattartar,
Öppet: mån-lör 18-24.
Läs även: Nu öppnar Tako.