Foto: Filippa Smeds.

Nu öppnar Tako

09:50 5 Oct 2017

Nu i helgen öppnar nya Tako. Vi åkte dit och träffade Salvan och Jan-Åke som ansvarar för det nattliga.

Tako drivs av Stockholms Krogbolag som även bland annat driver Vassa Eggen i lokalen bredvid. Både Salvan och Jan-Åke är dock noga med att poängtera att det är två helt olika ställen, som inte har något med varandra att göra rent innehållsmässigt.

Salvatore Scappini har drivit en mängd nattklubbar tidigare. På Tako är han anställd i rollen som kreativ ledare, medan Jan-Åke Hansson ansvarar för gästrelationer.
– Jag har inte tidigare arbetet med krog på just detta sätt, utan jag har passionerat drivit olika företag . I grunden är jag utbildad kock, och framför allt en flitig krogbesökare så jag kommer i allra högsta grad att ha gästens perspektiv.

Berätta mer om era titlar, det känns mest som att ni har försökt undvika epitetet "nattklubbschef"?
S: Egentligen har vi lite av samma ansvar, Vi vill påverka helheten på Tako, från känsla, musik och flöden.
J-Å: Det är för att kunna skilja oss åt vi har olika titlar, men vi jobbar givetvis åt samma håll.
S: Vi har undvikit titeln nattklubbschef för det här är ingen klubb, utan vi vill snarare skapa en internationell atmosfär.
J-Å: Det är viktigt att komma ihåg att det är en restaurang i grunden, men det ska vara en levande sådan. Vi kommer att utgå väldigt mycket ifrån gästen där och försöka skapa den perfekta upplevelsen i bemötandet hela vägen från dörren ner till restaurangen.

Vi har ju alla blivit lite äldre, är det en mognare målgrupp ni kommer att rikta er till primärt också?
J-Å: Vi vill framför allt ha blandningen mellan äldre och yngre.
S: Dom ska ha mognat i smaken.

 


"Vi benchmarkar oss mot oss själva"

 

Hur kommer Tako och Vassa särskilja sig från varandra?
S: Det går inte att jämföra, det är två helt olika krogar. Vi behöver inte ens gå in på det, utan vi benchmarkar snarare mot oss själva.

Vad är de största skillnaderna mellan tidigare ställen du har drivit?
S: Jag har föredragit att inte tänka alls på tidigare ställen, men givetvis har jag dragit lärdom av dem. Vi vill heller inte skriva någon för mycket på näsan, utan ser hellre att folk kommer hit och skapar sin egen upplevelse.

Man har ju av misstag gått in på Pure istället för Vassa ett par gånger. Det var en ganska annan målgrupp. Vad är ni mest oroliga för. Att vilsna 18-åringar som tror att de ska till Pure eller att folk med cravings för tacos ska dyka upp?
S: Ingen av dem. Tako betyder bläckfisk, och faktiskt drake, och det är ju en förvirring i sig. Men det räcker ju med att kolla på loggan och det kommer att sätta sig så snart kommer hit och får uppleva stället.
J-Å: Det räcker med att man kommer ner för trappan och ser den här Alice i Underlandet-atmosfären för att man ska få en känsla av vad det är.

 

 

Hur konceptuellt tänker ni kring inramningen?
S: Jag gillar egentligen inte när folk öppnar ställen och lovar någonting som inte finns. Det är mer intressant vad man kommer att skapa.
J-Å: Gästen måste få vara med och bestämma det också.
S: Vi kommer mer att skapa en atmosfär än ett "koncept".
J-Å: Sen att man står och dansar lite i baren, är såklart ett plus.
S: Vi har bland annat jobbat mycket med Rosanna Munter som har hjälpt oss att ta fram musikprofilen. Då har vi snarare tagit fram något som känns internationellt och atmosfäriskt, snarare än att jobba med någon viss typ av musik eller genre. Vi kommer att boka musik med omsorg och överraska besökarens med örongodis.

Kommer ni att vara på plats varje kväll?
S: Framför allt torsdag till lördag kommer ni att se oss här.
J-Å: Men vi kommer givetvis att vara här i veckorna också för middagar och liknande.

Slutligen, vad händer nu i helgen?
S: På fredag har vi vår premiär, och på lördag öppnar vi äntligen för allmänheten.
J-Å: Folk har redan bokat bord, det är i princip fullbokat.

Vad har ni för förväntningar?
J-Å: Att det blir en snackis och en upplevelse.

Läs även: Stockholms Krogbolag öppnar Tako.

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!