De tar lyxpannkakan till Göteborg

09:06 15 Sep 2022

Sedan ett litet tag tillbaka kan du hitta Crêperie & Logi på Övre Husargatan i Annedal.

Restaurangen är en del av den lilla kedja som sakta börjat etablera sig i Sverige. Den första enheten öppnade redan 2006 i huset ”Strykjärnet” mitt i Visby. Sen starten har man genomgått diverse ägarförändringar och sedan en tid tillbaka finns man på fler ställen runt om i Sverige. Från Visby till Åre via Stockholm och nu sedan i slutet av augusti också i Göteborg.
- Vi har smygöppnat och inte gjort så mycket väsen av oss under sommaren, men nu märker vi att Göteborgarna har börjat hitta hit. Det finns inte någon annan restaurang som serverar crêpes i Göteborg mer än den lilla crêpesvagnen i Linné, så vi får lite lära göteborgarna vad det innebär med crêpes, säger Susanne Liljenberg, en av ägarna bakom Crêperie & Logi. 

Serieentreprenören Susanne Liljenberg är en av ägarna bakom Crêperie & Logi. Sedan tidigare har hon också grundat inredningskedjan Granit. För tillfället är det dock fullt fokus på den nyöppnade restaurangen vid Skanstorget. På invigningen kom drygt 200 personer så Susanne och gänget bakom restaurangen kände sig mer än välkomnade till västkusten.
- Det var så många som kom förbi oss på invigningen. Vi fick verkligen en stort och varmt välkomnande till Göteborg. Många sa också ”wow, kan det smaka så här gott med crêpes” så vi fick sannerligen med oss glädje och energi in i hösten, fortsätter Susanne. 

Att det inte finns någon crêpesrestaurang i Göteborgs sedan tidigare var en av anledningarna till att det blev just här som nästa Crêperie & Logi skulle ligga. Susanne beskriver restaurangen som ett möte mellan svensk och fransk matkultur. En crossover som görs på deras eget sätt.
- Det är väldigt matiga galetter som vi gör, gjorda på glutenfritt bovete och toppade med olika typer av hemgjorda röror och pålägg med svensk touche. Vi gör allting från grunden också, det tycker vi är viktigt, så det är ett gediget hantverk bakom maten, berättar Susanne stolt. 

Utöver lite mer matiga galetter finns naturligtvis också sötare crêpes.
- Vi flamberar mycket i våra desserter, det är kul. Det finns crêpes med smak av allt ifrån saffran till kanel, rom och limoncello. Även Gotländska salmbär smyger sig in på menyn fortsätter Susanne. 

I dryckesväg finns det såklart vin och öl men också olika typer av fransk cider.
- Vi har mycket fransk cider, många olika smaker och varianter. Allt från lite mer kärvare och torrare till mer lättdrucket. Även vinet är franskt, men ölen kommer såklart från Gotland avslutar Susanne. 

Crêperie & Logi har öppet från lunch till middag måndag-fredag samt kvällstid på lördagar.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!