Foto: Aaron A Greenhood

Clandestino Festival presenterar sina första bokningar

13:25 21 Jan 2019

Nu är de första namnen samt ett samarbete med Fasching klart för festivalens 17:e upplaga.

Årets festivalprogram för Clandestino har börjat fyllas på. I år har El Perro Del Mar anslutit till det konstnärliga rådet som kurerar utbudet, som annars består av även Mariam Wallentin från Mariam The Believer samt festivalens grundare och konstnärliga ledare Aleksander Motturi. Festivalen har sedan starten 2003 haft målet att boka artister och band som sällan tar sig igenom det mediala bruset men som förtjänar uppskattningen. De första akterna som nu presenteras är The Como Mamas från USA, Ariel Ariel från Frankrike, BCUC från Sydafrika samt Sibusile Xaba som även han är från Sydafrika.

Nytt för i år är även att Clandestino sträcker sig utanför Göteborg. Festivalen har inlett ett samarbete med Stockholmsklubben Fasching som kommer att hålla i en förfest för festivalen samt köra synkade bokningar under året. Till exempel är The Como Mamas klara att spela på Clandestino den 6 juni och Fasching den 4 juni. Aleksander Motturi säger såhär i ett pressmeddelande om samarbetet.
– Clandestino har egentligen inte haft några tankar om att sprida ut våra program i Sverige eller internationellt. Men på senare tid har det funnits ett ökat intresse för vårt arbetssätt både i Sverige och Europa. Så när den legendariska nattklubben Fasching frågar om Clandestino vill göra samarrangemang så är det svårt att tacka nej.

Läs mer om Clandestino Festival 2019 här. 

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!