Cara Delevingne berättar om Weinsteins övergrepp

09:32 12 Oct 2017

Ännu en känd kvinna talar ut om Harvey Weinstein.

Nu berättar ännu en känd kvinna om vad hon utsatts för av Harvey Weinstein. På onsdagen skrev hon ett Instagraminlägg där hon berättar att Harvey Weinstein ringde upp henne i början av hennes karriär och frågade om hon hade legat med någon av kvinnorna hon syntes med i media. 

"Han sa att om jag är gay eller om jag bestämde mig för att ligga med kvinna så skulle jag aldrig få spela en straight kvinna eller lyckas som skådespelare i Hollywood", skriver hon.

Ett par år senare hade de ett möte om en kommande film i en hotellobby tillsammans med en regissör. När regissören lämnat mötet började Harvey skryta om alla skådespelerskor han haft sex med och hur de blivit framgångsrika tack vare honom. Sedan bad han henne följa med till hans rum. I rummet väntade en annan kvinna. Harvey bad dem kyssa varandra. Cara fick då panik och frågade om han visste att hon kunde sjunga. När hon sjungit klart bad hon om att få gå därifrån. Harvey följde henne till dörrren, ställde sig framför den och försökte kyssa henne. Men Cara stoppade honom.

Hon fick rollen.

"Det känns fruktansvärt att jag gjorde filmen. Det kändes som att jag inte förtjänade rollen. Jag tvekade så mycket på om jag skulle berätta om vad som hänt. Jag ville inte skada hans familj. Jag kände mig skyldig, som att jag hade gjort något fel. Jag var också livrädd att det här hänt så många andra kvinnor jag känner, men att ingen sagt någoting på grund av rädsla", skriver hon.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!