Beersmiths

16:09 6 Feb 2019

Förra året tvingades bryggeriet West Coast att byta namn av rättsliga skäl, men de blomstrar under det nya namnet Beersmiths. Snart kommer de till Nöjesguidens ölmässa i Göteborg.

Både Malin och Dave Barratt, grundarna och ägarna av Beersmiths, ser fram emot ett spännande år med både traditionella smaker och nyheter såsom en veteöl med lavendel. Dessutom tycker de att det nya namnet passar dem perfekt, eftersom det beskriver precis vilka de är. Vi tog ett snack med Dave inför deras medverkan på Nöjesguidens ölmässa på Auktionsverket Kulturarena den 16 februari.

Hej Dave! Hur går det för Beersmiths?
— Efter ett jobbigt 2018, som vi nu ser som ett år för nylansering, så ser saker och ting jättebra ut! Vi har ett fantastiskt nytt team med en ny, erfaren chefsbryggare från Ungern. Teamet expanderar och vi kommer snart att ha en kvalificerad bryggarassistent med en doktorand som börjar hos oss. Vi kommer också att investera mer i vårt sälj- och marknadsföringsteam, så det är helt enkelt en spännande tid för oss just nu.

Har ni landat i det nya namnet än?
— På bryggeriet är vi nu vana vid det nya namnet och vi älskar det verkligen. Det beskriver oss så himla bra. Såklart tar det kanske lite längre tid för öldrickaren att vänja sig vid det nya namnet och associera det med de fantastiska ölen vi har gjort förut.

Vad gör en öl fantastisk i din mening?
— För mig är det ett par faktorer som spelar in. Först och främst ska den inte ha några tekniska felaktigheter och vara välbalanserad, såklart med målet för ölen som tillverkaren haft i åtanke. Sen måste den vara intressant, det gäller både för traditionella stilar och okonventionella som vår egen Great Deceiver.

Vad ser du ölmässigt fram emot under 2019?
— Personligen skulle jag vilja se fler traditionella ölsorter på marknaden. Som engelsman gillar jag sorter som bitters, brown ales och mildare varianter. Även belgiska triples och blondes är fantastiskt. Om vi ska tala om saker för den gemene öldrickande personen också så hoppas jag att folk testar många nya saker och vågar lämna bekvämlighetszonen. 

Har ni på Beersmiths något speciellt som kommer ut nu i år?
— Ja vi har många intressanta ölsorter planerade för 2019. Till exempel har vi ny GIL öl, nya folköl, en ny IPA, en tysk veteöl och många andra utmanande sorter på väg. Både traditionella och mer ovanliga. Som en liten teaser kan jag berätta att vi planerar at släppa en veteöl med lavendel innan sommaren. Som bryggeri producerar vi många fler ölsorter än de flesta andra, och vi utmanar alltid gränserna för vad som kan göras. Det kommer vi att fortsätta med det här året.

Vad är den starkaste öltrenden just nu i din åsikt?
— Jag tror att marknaden driver på att få mer variation och ovanliga smaker in i ölet, ofta i form av frukt eller andra tillsatser för att reproducera en matupplevelse. Inom industrin kan jag se att jäst dock börjar bli en allt större faktor som folk tänker på, vilket vi verkligen välkomnar eftersom vi älskar att experimentera med olika jästsorter.

Vad ser du mest fram emot på Nöjesguidens ölmässa i Göteborg?
— För oss är det att vi älskar att träffa människor och att introducera dem för den breda variation av ölsorter som vi producerar. Både de mer traditionella sorterna och de mer ovanliga. Vi tänker väldigt noga kring vilka sorter vi tar med till varje mässa vi gör för att kunna få folk att tänka utanför lådan. Det finns verkligen inget bättre än att designa, brygga och sälja en öl och sedan så se att den som dricker den brister ut i ett leende.

Kommer ni att ta med er något speciellt till mässan?
— Såklart kommer vi att ta med något speciellt, men man får komma och besöka oss för att få reda på vad vi bestämt oss för att ta med.

Biljetter till ölmässan i Göteborg hittar du här!

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!