Ärlig mat i Lärkstaden

22:15 5 Dec 2023

Krögarparet Lotta Karlsson och Patric Blomquist har öppnat restaurang Ärla på Östermalm. 

Namnet Ärla är taget efter kvarteret Sädesärlan i Lärkstaden där Lotta Karlsson och Patric Blomquists nya krog ligger. Paret är välmeriterat i krogsammanhang och Lotta är mångårig semifinalist i Årets Kock medan Patric vann Årets Kock 1994. Ärla drivs med kvarterskrogskänsla och maten som serveras är hantverksmässigt tillagad med råvaror i säsong. På dryckesmenyn ryms naturvin tillsammans med restaurangens egen husöl. 

På Ärla är gränsen mellan matsal och kök utsuddad för att främja samspelet mellan gäst och kock.
– Köket är vår scen och matsalen vår publik, säger Lotta Karlsson. Vi älskar det härliga sorl som uppstår när mat, dryck och upplevelse harmonierar med varandra.

Restaurang Ärla har 20 sittplatser i matsalen där en trerätters meny med fast pris serveras. Det finns även möjlighet att addera några tillval. Utöver matsalen finns även en avdelning där platserna inte går att boka. Där serveras en mellanrättsmeny för den som bara är sugen på något att dricka tillsammans med något litet att äta.

Ärla kan även bokas för slutna sällskap, lanseringar och fotograferingar.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Melanders Södermalm

Det var i början av förra året som det meddelades att Söderhallarna skulle renoveras inom en nära framtid, och majoriteten av de etableringar som huserar där behövde maka på sig. En av dessa var Melanders som befunnit sig på adressen sedan 1992. Sökandet efter nya lokaler sattes därmed igång och i slutet av samma år meddelades att Melanders istället tar över Södra Sällskapets lokaler på Åsögatan. 

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!