Albin Edberg tolkar Tore

10:14 26 Sep 2023

Teatergrillen gästas av kocken Albin Edberg som tolkar Tore Wretman.

Restaurang Teatergrillen grundades 1945 som en systerkrog till Riche av kocken Tore Wretman – en av Sveriges tveklöst mest betydelsefulla kulinariska profiler genom tiderna. För att hylla Tores arv gästspelar nu stjärnkocken Albin Edberg på Teatergrillen med en tolkning av Tores matlagning.
– För mig är Tore Wretman inte bara sina klassiska rätter som vi älskar, utan också en person som vågade tänka utanför boxen. Det är ett väldigt ärofyllt uppdrag att få tolka hans mat på Teatergrillen. Under mitt gästspel kommer gäster få uppleva rätter som de kanske känner igen, men utfört på ett nytt sätt, med nya tekniker och råvaror, säger Albin Edberg. 

Albin Edberg var en av finalisterna i 2022 års upplaga av Kockarnas Kamp men har innan dess även representerat Sverige i världsfinalen av Bocuse d’Or tillsammans med Tommy Myllymäki.

Enligt honom själv är han också den person som har sett flest avsnitt av Novisen vid spisen på Youtube.
– Såklart har jag några av Tores böcker hemma i bokhyllan som jag inte sällan bläddrar i. Och just Teatergrillen är enligt mig en av Stockholms vackraste matsalar som andas otroligt mycket historia.  Om väggar kunde tala hade jag velat snacka några timmar med väggarna på Teatergrillen.

Albin Edberg gästspelar på Teatergrillen mellan den 19-21 oktober. 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!