Jagjaguwar/Playground

Preoccupations - New Material

Man måste beundra Preoccupations för den noggrannhet de har i att åstadkomma exakta repliker av Stephen Morris/Peter Hook-rytmsektioner i naturlig storlek och i att bygga stolpigt larmiga Skids-marscher. Minst lika imponerande är att träffsäkerheten i imitationerna av Peter Murphys sång som hela tiden träffar mitt i Kick in the Eye. Eftersom de dessutom har genomstarka låtar som Antidote att backa sina soundrekonstruktioner med finns med andra ord inget bättre band än Preoccupations för den som gillar postpunk.

Briana Marela - Call It Love

”Tell it to me straight”, ber Briana Marela i Call It Love, och erbjuder motsvarande tillbaka. För om hon är vag på omslagsbilden är hon desto skarpare i sin musik. Med klar röst och ett försiktigt användande av effekter delar hon med sig av explicita och tydliga relationsreflektioner som omedelbart når lyssnaren. 

Sångerna vilar på en behaglig bädd av mild electronica, ofta svepande och utan markerade rytmer och i långsamt mäktiga Quit med mycket subtila r'n'b-antydningar, och förmedlar konsekvent ärlighet, modernitet och värdighet. 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!