Bon Iver – i,i

Sara Berg 00:00 11 Aug 2019

Det roligaste med skäggtrubaduren Bon Iver brukar vara hans låttitlar. Från att ha varit relativt förväntade på första skivan, förvandlades de till städer på andra och en lek med olika specialtecken på tredje. Nu är låtarna döpta efter, tja, lite av varje? De heter iMiNaeem och RABi, till exempel. Ljudmässigt är detta smörig, smågnällig och tillbakalutad gubb-r'n'b med piano och skogsnymf-stråkar. Band of Horses möter Justin Timberlake under Man of the Woods-turnén, då han framförde en av låtarna sittande vid en lägereld. Det är helt enkelt tråkigt.

 
Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Whitney - Candid

Hyllade duon Whitney släpper coveralbumet Candid mitt i den blåsiga sommaren. Det är en samling med tio låtar från bland andra Kelela, David Byrne, John Denver och The Roches. Att släppa coverskiva, eller covers generellt, är ett så fint sätt att ge lite nytt liv åt äldre verk. Eller äldre behöver de nödvändigtvis inte vara, det räcker nog bara med att tycka om låtarna.

Alanis Morissette - Such Pretty Forks in the Road

Such Pretty Forks In The Road är en grundlig genomgång av Alanis Morissette sinnestillstånd, där hon pratar om obekväma ämnen som psykisk ohälsa, missbruk och sexuellt våld. Men i samband med hennes mjuka framtoning är inte musiken avskräckande utan grundar sig ur ett tryggt perspektiv. Morissette är som en tröstande jourtjej som vet precis vad hon ska säga för att trösta och stärka. Det är berörande och mysigt i allt sitt mörker.