Nap Eyes - I’m Bad Now

Patrik Forshage 00:00 8 Mar 2018

Det finns människor som inte kan sluta prata om första gången de hörde Jonathan Richman. Om den omedelbara och oförfalskade naiviteten, den nasalt berättande vänligheten, de rättframma melodierna och det sparsmakade kompet. På samma sätt finns människor som får något saligt i blicken när de berättar om hur det kändes när de för första gången lyssnade på The Dream Syndicates The Days of Wine and Roses, och om njutningen när den basala VU-rocken blandades med lågmälda och snirkliga psychedeliska gitarrslingor. Ytterligare andra pratar lika lyriskt om upptäckter av The Feelies eller The Strokes. 

Nova Scotia-bandets Nap Eyes tredje album framkallar rimligen just sådana reaktioner av just de skälen hos en ny generation, och nämnda redan saliga lyssnarkategorier ges chansen att än en gång tindra lika lyckligt med ögonen när Nap Eyes förenar allt det nämnda med en tydlig egen identitet. Så sensationellt är det.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Kassia Klein - Death To All Things Pop

Låt mig presentera: Death To All Things Pop, en skiva som kommer göra dig till en bättre person. Kassia Klein som består av Maja Gödicke och Kåre Vernby (Farväl Till Ungdomen) är den perfekta mixen av vemod, romance och pop. Den här skivan har fyllt ett tomrum jag inte visste fanns och jag hoppas den gör detsamma för dig. Låtarna Tystnaden och Kokomo kommer gå på repeat från och med nu. Nej det var en lögn. Hela Death To All Things Pop kommer spelas högt och utan paus i mina hörlurar hela hösten.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!