Sweet Tooth

Jimmy Håkansson 09:52 22 Jun 2021

Hoppet lyser igenom i denna postapokalyptiska fabel om hybridmänniskor.

När vi släpps ner i Sweet Tooths värld får vi omedelbart veta att två världsomvälvande incidenter har ägt rum:

  1. Det dödliga viruset H5G9 har dragit fram och tagit stora delar av mänskligheten av daga.
  2. Det föds inte längre några mänskliga barn.

Eller, något slags hybrider föds. Barn som är till hälften människor och till hälften djur. Ingen vet hur dessa två saker, som inträffade samtidigt, har med varandra att göra. Eller ens om de har med varandra att göra. I vilket fall så gick det så där med civilisationen efter det.

Hjälten i historien är Gus, en ung hybridpojke som är till hälften hjort. Uppfostrad i en trygg miljö av sin pappa, skyddad från tjuvskyttar och det kaos som följde efter undergången. Givetvis sker något som tränger hål på denna skyddade bubbla och tvingar honom ut i världen.

Jämfört med den mörka serietidningen den är baserad på, är tv-serien en mycket mer öppenhjärtig historia. Trots pandemi, apokalyps och mänsklighetens slut är Sweet Tooth en berättelse som genomsyras av värme, utan att det blir sliskigt. Sweet Tooth är en fantasifull och påhittig postapokalyptisk fabel där hoppet är det sista som överger hybridmänniskan.

TV-kanal: 
Stad: 
Genre: 
Skådespelare: 
Regi: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste TV-recensionerna

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler tv-recensioner

Gen V

Sex, knark och superkrafter i The Boys-världens skola för superhjältar.

Strange Planet

Charmigt men meningslöst när instagramhumor blir tv-serie.

Strange Planet är en omåttligt populär webbserie som inom loppet av fyra serierutor berättar en historia om blå rymdvarelser som lajvar människor men är helt oförmögna att kommunicera på ett mänskligt vis. Om de vill ha ett glas vatten ber de om en vätskecylinder och i stället för att läsa en godnattsaga till sina barn säger de ”inbilla dig trevligt nonsens”. Humorn ligger i hur Strange Planet blottlägger våra vardagsrutiner och visar hur löjliga de – och förlängningen vi – är.