Blue Eye Samurai

Jimmy Håkansson 14:21 11 Dec 2023

Animerad hämndhistoria med ett överraskande djup.

Under 1600-talet isoleras Japan från omvärlden. Ingen släpps in eller ut med syftet att landet ska bevaras som ett slutet kretslopp, oförorenat av skadliga västerländska influenser. Född av en japansk mor och övergiven av en europeisk far betraktas Mizu som ett orent halvblod. Och eftersom det enda som är värre än att vara ett halvblod är att vara en kvinna och halvblod, tvingas Mizu utge sig för att vara en pojke.

För de andra barnen i fiskebyn Kohama är Mizu en utböling. Mer än utböling anser de att hon är ett djur som ska jagas ut ur byn, och helst utför ett stup, med pinnar och stenar. När Mizu vuxit upp och bemästrat svärdet beger hon sig ut på en hämndodyssé för att döda den vite djävul som en gång skapade henne.

Blue Eye Samurai är en animerad samurajsploitationserie som överraskar. Ja, det är köttigt och innehåller årets högsta lemlästning-per-bildruta-ratio, men det är en hämndsaga med ett bultande hjärta. Här finns karaktärer som växer och en historia som vecklar ut sig som ett dekonstruerat stycke origami.

TV-kanal: 
Stad: 
Genre: 
Skådespelare: 
Regi: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler tv-recensioner