Wavves - You're Welcome

Patrik Forshage 00:00 18 May 2017

Utkastade efter sitt korta besök i det Det Stora Multinationella Skivbolagets mjuka famn finns det ingen anledning för The Wavves att kompromissa. Den hårdaste ursprungspunken får alltså stort utrymme på bandets sjätte album, och alltid såväl med explicit Trumpkritik som med krångliga knorrar och taktbyten från ett band som inte längre får ordet "Topplista" uppfordrande viskat i örat. När de i Million Enemies förbehållslöst ger sig hän åt utsökt utförda glamrockparafraser dessutom blir det lite fånigt att försöka forcera fram invändningar.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Darin - Tvillingen

Efter Så Mycket Bättre gjorde Darin en 360 - gissningsvis insåg han att han inte hade råd att inte släppa musik på svenska. Fjärilar i Magen sålde platinum 2015, och nu kommer hans andra svenskspråkiga album släppt på det egna bolaget.

KYGO - Kids in Love

Norska Kyrre Gørvell-Dahll tog sitt artistnamn KYGO från sin inloggning till skol-intranätet och sen var han igång. Avicii tog honom under sina armar och två år senare spelade han på olympiska spelens avslutningsceremoni. Nu följer han upp sitt debutalbum Cloud Nine med Kids in Love - en av de visuellt fulare plattor jag sett på länge. Musikaliskt är det välproducerad EDM packad med gästvokalister och redo att på löpande band släppas som singlar.