Vånna Inget - Utopi

Tina Rosenfink 00:00 4 May 2019

Vemodspunk och krig mot instinkter är ord som Vånna Inget använder när de beskriver sin nya platta Utopi. Som lyssnare slängs jag in i en snabbt och ilsket händelseförlopp som så småningom blir mjukt och förlåtande. Vånna Inget har gjort ett skickligt jobb med dramaturgin och berättar en historia genom låtarna. Äsch det låter ju för töntigt att säga att de tar lyssnaren på en resa, men ni fattar.

Uppföljaren till föregångarna Ingen Botten (2013) och Allvar (2011) skiljer sig från bandets föregående sound, nu är det mer fokus på text, musiken är noggrant spelad och energin nerskruvad. Om jag fick önska mig någonting, förutom en städad lägenhet, så är det lite mer personlighet och humor i texterna. Vånna Inget påminner i viss mån om indiebandet Havet som är otroligt bra på att väva in populärkulturella referenser och intressanta erfarenheter i sina låtar. Det finns en viss humor i 80-talsbarn, som även är skivans bästa låt, men utöver det så har jag svårt att förstå vilka Vånna Inget egentligen är.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Middle Kids - New Songs for Old Problems

Middle Kids är ett av Australiens främsta up and coming rockband och har sedan sitt första släpp för två år sedan hyllats av musikrecensenter samt nominerats till prestigefyllda priser. Den snabba framgången har lett till en fullängdare och numera två EP-skivor. Det senaste släppet bär det roliga namnet New songs for old problems. Jag tänker ofta att band ältar samma problem och tonsätter samma funderingar till ny musik.