Vånna Inget - Utopi

Tina Rosenfink 00:00 4 May 2019

Vemodspunk och krig mot instinkter är ord som Vånna Inget använder när de beskriver sin nya platta Utopi. Som lyssnare slängs jag in i en snabbt och ilsket händelseförlopp som så småningom blir mjukt och förlåtande. Vånna Inget har gjort ett skickligt jobb med dramaturgin och berättar en historia genom låtarna. Äsch det låter ju för töntigt att säga att de tar lyssnaren på en resa, men ni fattar.

Uppföljaren till föregångarna Ingen Botten (2013) och Allvar (2011) skiljer sig från bandets föregående sound, nu är det mer fokus på text, musiken är noggrant spelad och energin nerskruvad. Om jag fick önska mig någonting, förutom en städad lägenhet, så är det lite mer personlighet och humor i texterna. Vånna Inget påminner i viss mån om indiebandet Havet som är otroligt bra på att väva in populärkulturella referenser och intressanta erfarenheter i sina låtar. Det finns en viss humor i 80-talsbarn, som även är skivans bästa låt, men utöver det så har jag svårt att förstå vilka Vånna Inget egentligen är.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Sabaton - The Great War

Sabaton har alltid varit goda historieberättare. Om det så är om den svenske Karl XII stormaktstid, japanska samurajupproret eller tyska nazisternas framfart har deras skildringar dikterat deras musikaliska dramaturgi. Att då ett dunkelt skyttegravskrig, kännetecknat av dödliga tekniska framsteg, skulle vara det som tog dem till en ny nivå kanske inte var förväntat, men det är precis det som behövdes.