Tropical Fuck Storm — Braindrops

Patrik Forshage 00:00 22 Aug 2019

De fnissar gott åt sina egna tokigheter, Tropical Fuck Storm. Bandnamnet! Vrickat konspirationsteoretiska eller popkulturrefererande texter så smarta att det behövs en tresidig pressrelease för att ens börja förklara några av dem ! Spretigt experimentell och arty indie nästan som Beefheart, trots att de med sin skolning egentligen bara längtar efter att få brista ut i fusion och jazzeock! Smartare går det nästan inte att vara. ”Everything we do, we try to do it in a weird way”, konstaterar de själva, och beskriver sitt sound som ”Fela Kuti i en bilkrasch”.  

Men i en bilkrash hör du ingen skillnad på Fela Kuti, Bathory eller Jussi Björling, och självgoda ironiska klurigheter är altid mycket roligare för den som tänker ut dem än för den som får ta del av dem. Dessa intellektuella australiensare får gärna fortsätta ägna sig åt sådant i enskildhet.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Bonnie Prince Billy — I Made A Place

”This is the melody baby, and this is the way it is sung” trallar Will Oldham muntert i en sprallig inledande visa, och inget märks av den existensiella ångest som fått honom att hålla andan och låta bli att släppa ny musik i eget namn på många många år, medan han hoppats att ett allt mer fragmentiserat och ytligt musikklimat ska blåsa förbi.