Tropical Fuck Storm — Braindrops

Patrik Forshage 00:00 22 Aug 2019

De fnissar gott åt sina egna tokigheter, Tropical Fuck Storm. Bandnamnet! Vrickat konspirationsteoretiska eller popkulturrefererande texter så smarta att det behövs en tresidig pressrelease för att ens börja förklara några av dem ! Spretigt experimentell och arty indie nästan som Beefheart, trots att de med sin skolning egentligen bara längtar efter att få brista ut i fusion och jazzeock! Smartare går det nästan inte att vara. ”Everything we do, we try to do it in a weird way”, konstaterar de själva, och beskriver sitt sound som ”Fela Kuti i en bilkrasch”.  

Men i en bilkrash hör du ingen skillnad på Fela Kuti, Bathory eller Jussi Björling, och självgoda ironiska klurigheter är altid mycket roligare för den som tänker ut dem än för den som får ta del av dem. Dessa intellektuella australiensare får gärna fortsätta ägna sig åt sådant i enskildhet.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Here Be Wolves — Here Be Wolves

När Karla-Therese Kjellvander bildar duo med den nya bekantskapen Mikael Peterson finns inte tillstymmelse till kompromiss vare i texter eller i musikaliskt engagemang. Hon må vara uttalat icketroende medan han är djupt religiös, men att han vill använda sin musik till att besjunga sin tro på och kärlek till Jesus är inte så udda i den sortens stilla välskrivna americana som är deras gemensamma musikaliska uttryck.