Trippie Redd - !

levi hielle-bergstrom 00:00 12 Aug 2019

Ohio-rapparen Trippie Redd har gjort sig ett namn genom sin oberäkneliga och emotionellt laddade musik. Likheterna med hans framlidne vän Xxxtentacion är många även om Trippie Redd inte har en lika aggressiv framtoning. På ! är det dock de få aggressiva och utåtagerande spåren som lyfter albumet från att vara en samling anonyma låtar med snarlika produktioner. 

Titelspåret öppnar albumet på ett förvirrande sätt. Det udda beatet, som är producerat av Diplo, skär sig med texten som skulle kunna vara tagen från en inspirationsbild på Instagram. Trippie Redd har gjort sina melodiska och skrikiga refränger till sitt främsta vapen i jakten på kommersiell framgång. Detta återkommer ständigt på ! då de ylande refrängerna avlöser varandra. På I Try lyckas han skapa en melodi som ekar kvar i huvudet när låten är slut. Throw It Away och Keep You Head Up är exempel på mindre lyckade försök som faller mer eller mindre platt. Aggressiva spår som Mac 10, Under Enemy Arms och Riot fyller en viktig funktion. De ger albumet struktur och visar att Trippie Redd kan avstå från nedstämda kärlekslåtar och fortfarande göra bra ifrån sig. Immortal utmärker sig som albumets bästa spår när Trippie Redd försöker ge en inblick i sitt hektiska liv. The Game är en oväntad men genial feature när det kommer till alternativa levnadssätt. 

Trippie Redd har nu släppt två album och ett antal mixtapes men det känns fortfarande som att han jagar sin identitet som artist. Hans karismatiska persona går hem på internet och han är en del av den nya generationen rappare som har rockstjärnor som ideal när de navigerar i sina nyvunna kändisroller. ! saknar dock tydliga anthems som kan vägleda fansen vidare i sin fascination. Trippie Redd kommer behöva backa upp sin rockstar image med mer genomtänkta låtar i framtiden om musiken ska fortsätta vara fundamentet i hans kändisskap.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Allah-Las - Lahs

Det som definierar Allah-Las är solkyssta kinder och skateboards längst med strandpromenaden. Med influenser av Beach Boys och Black Lips har de skapat en sval sommarskiva. Men här kommer en unpopular opinion: sommaren är överskattad. Jag tycker det är uttjatat att Allah-Las efter 11 år som band fortfarande gör samma typ av musik. Det är mellow surfindie som utmärkte sig när bandet kom, nu är vi redo att få höra något nytt. Tyvärr står Allah-Las på samma ställe och trampar med sina Vans*.

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!