Tim Presley & White Fence - I Have to Feed Larry's Hawk

Tina Rosenfink 00:00 27 Jan 2019

En gång för länge sedan åkte jag till San Francisco utan några pengar eller planer. Jag stod nedanför Golden Gate och vågade inte gå upp, för jag var livrädd för att se någon hoppa från bron. Jag hängde med en gymnasiekompis som jag inte hade sett på fem år, gick på events med svenska Berghs-studenter och hamnade på efterfester på andra sidan stan där folk blev skjutna. För att spara pengar tog jag tunnelbanan överallt men efter att det en gång blev strömavbrott i en tunnel och en man började skrika, tog jag tag i en främmande tants hand och lovade mig själv att sluta utsätta mig för läskiga situationer. Jag lämnade San Francisco snabbt därefter.

Anledningen till att jag skriver det här, dvs förutom att stilla det enorma behovet jag har över att skriva av mig, så har Tim Presley också flyttat till San Fransisco, och det har påverkat hans musik markant. Alla låtar är små historier från en psykedelisk vardag där Presley förgäves försöker hålla ihop allting. Men gång på gång brister det och han tvingas bygga upp sitt liv på nytt. Det finns många vackra, smärtsamma och inspirerande låtar på I Have to Feed Larry's Hawk, mina favoriter är I Can Dream You, I Love You och Indisposed. Jag skulle inte säga att de får mig att längta tillbaka till min svunna tid i San Francisco, men det gör de nog ändå.

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Ladytron – Ladytron

Det har gått åtta år sedan Ladytron släppte sin senaste skiva, men det är ännu längre sedan de kändes relevanta och intressanta. De hade några bra år i början av 2000-talet, med album som 604 och Light & Magic, men därefter har de successivt skalat av syntlagren och istället rört sig mot softrocken och shoegazen. Det är möjligt att de med den här självbetitlade skivan vill markera något slags omstart eller nystart, men jag hoppas att Ladytron bara är peaken på en ganska tråkig fas och att de framöver kommer att ägna sig åt det digitala igen.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!