The White Buffalo - Darkest Darks, Lightest Lights

Patrik Forshage 00:00 22 Oct 2017

Trots den exponering hans musik fick i HBO-serien Sons of Anarchy har The White Buffalo - eller Jake Smith som han egentligen heter - inte slagit igenom stort ännu. Det är förmodligen förklaringen till att hans sjätte album är ett så spretig showcase med ambitionen att visa upp hela den bredd han besitter. 

Den bredden är mycket riktigt imponerande. Hans sätt att sjunga slängig elektrifierad blues är lika avslappnat som salig Levin Helms, och i rockigare stunder som Avalon tangerar han Steve Earle både i engagemang och auktoritet. Med trashig ökenrockabilly i Border Town/Bury Me in Baja och stunsig sydstatsjazzig rootsrock i Robbery, som helt enkelt är ett tonsatt manus till en dramatisk filmsekvens, tar han med samma självförtroende matchen med JD McPherson. 

De enda gångerna han tappar sitt grepp om klichéerna och hamnar i underläge är när han på ett par ställen vill visa upp en romantisk balladsida dessutom, men här finns mycket annat att bygga ett långsiktigt förtroende på.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

The Rock*A*Teens - Sixth House

Du är förlåten för att aldrig ha hört talas om The Rock*A*Teens, de var som bäst måttligt framgångsrika på den lokala Atlanta-scenen innan de la ned verksamheten för 16 år sedan. Men när de nu är tillbaka med intensiv och rejäl skramlig garagerock och med en frontfigur i Chris Lopez med febrig intensitet, kraftfull pondus och en rejäl dos självironisk humor finns det ändå anledning att låna dem ett öra. Särskilt Lady Macbeth oroar och övertygar.

Dirty Projectors - Lamp Lit Prose

Den sortens hipsterness som Dirty Projectors med sin distinkta Brooklynindie full av modern och dansbar elektronik för några år sedan var självaste sinnebilden av brukar ha kort hållbarhet. Men som få samtida band har Dave Longstreth upprätthållit en sådan status över åren, och när han nu återvänder med finns alla förutsättningar för en fortsättning på det.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!