Swampmeat Family Band - Muck!

Patrik Forshage 00:00 11 Jun 2020

Basalt och rudimentärt är ledorden för den här Birminghamkvintetten. Men till skillnad från så många andra som vill tillbaka till garagerock- eller till och med Sun Records-rötterna är de alls inte bara stilistisk retro-ytlighet.

Synnerligen välmeriterade, först som duon Swampmeat och numera med tillskott av veteraner från till exempel Pop Will Eat Itself, vet Swampmeat Family Band värdet av substans bakom ytan. Det innebär både ett konsekvent utmärkt låtmaterial och ett väl balanserat användande av genremarkörer. De förstärker gärna sin skramliga rock med mariachitrumpeter och pedal steel, men bara där det är befogat.

De kan sin Hank Williams och visar upp en medryckande skränig tolkning av Velvet Undergroundd Foggy Notion, men lika gärna sneglar de åt Dogs D’Amour och Quireboys uppmuntrande trashrock. Det är det alldeles för få band som gör.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Surf Philosophies - Bread Of The Mansion mixtape

Att skapa en mixtape (eller en spellista, nuförtiden) är en väldigt omtänksam gärning. Daniel från Surf Philosophies verkar tycka detsamma, och har skapat ett mixtape till oss som han kallar för Bread Of The Mansion. Det är en mix av samples, instrumentell musik från en tom inspelningsstudio och outtakes på låtar som hamnat mellan stolarna. 

Paul Weller - On Sunset

Det hade kunnat barka därhän. Ju äldre den en gång så så distinkta popeleganten blivit, desto mer har han velat visa mer eklektiska, experimenterade och alltför ofta kosmiska sidor av sig själv. Medan flummeriet har tagit allt större plats i hans musik har den blivit allt mindre angelägen. 

Och just så börjar det, med en låt som är ett sentimentalt samtal med - observera ”med”, inte ”om” - en discokula, och varningslamporna blinkar intensivt när låten halvvägs övergår från låt till friformigt ljudcollage. 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!