Soccer Mommy - Color Theory

Tina Rosenfink 12:04 28 Feb 2020

Sophie Allison är kvinnan bakom Soccer Mommy och hon släpper nu sin andra skiva efter bara två år efter debuten. Det är imponerande av många olika anledningar, den främsta att hon är född 1997 och därmed en baby och inte en mommy. 

Hennes senaste verk, Color Theory, känns som en naturlig progression snarare än dramatisk evolution. Med andra ord så påminner den om debutplattan, men Sophie Allison har förfinat sitt artisteri. Jag upplevde den här skivan som något mesig vid första anblick, men ju mer tid jag ger Soccer Mommy desto intressantare blir hon. 

Musiken efterliknar den poppiga grunge som spelades på The Bronze i Buffy The Vampire Slayer, i synnerhet skulle låten Lucy. Kombinationen av tonårsångest och humor passar Soccer Mommy utmärkt, men jag saknar det där “lilla extra” som får en artist att lämna ett större avtryck hos lyssnaren. Jag vill förälska mig omedelbart. 

 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Tussilago - Sense of Me

Efter ett längre uppehåll är kritikerrosade Tussilago tillbaka med nya musik som bygger vidare på bandets karaktäristiska drömska sound. Singeln Sense Of Me, som släpptes redan i november förra året, är tonsättande för skivan med samma namn och lyssnaren hör att inspirationen är hämtad från Tame Impala och Brian Eno. På skivan har även Petter Winnberg från Amason och Tityo, för att nämna några namn, lämnat sitt avtryck. 

The Sweet Serenades - City Lights

The Sweet Serenades självsäkra debut för drygt ett decenium sedan var full av utpräglat hitvänlig handklappspop som inte uppmärksammades efter förtjänst, men två uppföljare har inte nått riktigt samma höjder.

Basia Bulat - Are You in Love?

Med sitt förra album Good Advice för fyra år sedan tog kanadensiska Basia Bulat steget från lovande till levererande. Den gången fick hon hjälp av Jim James att skapa sensationell varmt orkestrerad upptempopop. Hennes senkomna femte album är inte lika omedelbart, men faktiskt ännu starkare.