OHMME - Fantasize Your Ghost

Tina Rosenfink 09:39 17 Jul 2020

OHMMEs Fantasize Your Ghost fokuserar på den spännande och ibland skrämmande glädjen om framtidens ovisshet. Det är ett album som ställer nödvändiga frågor gällande personlig utveckling, som: ○ Vilken version av dig själv vill du vara? ○ Vilken del av din personlighet kommer du låta blomstra? ○ Vad är du redo att släppa taget om? Så jobbiga frågor som behöver besvaras för att kunna gå vidare i livet, och först när allt är utrett kan en lyckosam framtid infinna sig. 

Musikaliskt är Fantasize Your Ghost ett avskalat verk där duon Sima Cunningham och Macie Stewart som utgör bandet, använder sig av smarta medel för att fånga lyssnarens uppmärksamhet. Den avskalade ljudbilden tillåter deras annars rätt tysta sång att träda fram och som lyssnare sitter en fokuserad för att höra varenda stavelse. När de tyst sjunger "Just walk out the door and / Don’t tell them goodbye" är det mäktigt. Men tyvärr tar det också mycket energi att lyssna på musik på detta vis, och tankarna svävar lätt iväg.

Dock så tycker jag om kombinationen av mjukt/hårt som OHMME lyckas bra med. Trots bandets “gulliga” stil och drömska sound är detta ett album om styrka och om/av bästa vänner som tror på varandra. Istället för att hävda att inget står i vägen är de villiga att klara av hindren tillsammans. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

The Psychedelic Furs — Made of Rain

Ända sedan de första gången hörde Scary Monsters (and Super Creeps) 1980 har The Psychedelic Furs konsekvent bockat av alla de rätta rutorna, och även om det gått tre decennier sedan sist tänker de inte avvika från det på sitt första album sedan återföreningen år 2000. Här finns alltså fullt av