Masen - The Light Come Shining in

Raffaella Lindström 00:00 1 Dec 2020

Håkan Persson har större delen av sitt musikaliska liv suttit bakom trummorna. Bland annat i bandet Skintrade. Nu släpper han egen musik under artistnamnet Masen. På sin debut-EP levererar han klassisk rock. Det är inte helt oväntat att trummorna är både rytmiska och kraftfulla.

Låtarna skildrar temat ensamhet, men likaså hur vi går vidare i livet. Med andra ord typiska teman på ett ordinärt rockalbum. Men ibland lyckas EP:n sticka ut ur mängden. Till exempel är den vassa gitarren helt genial på låten When the Music Starts to Play. Trots det drunknar EP:n i havet av alla rocksläpp som låter mer eller mindre likadana. 

The Light Come Shining in är ett mysigt och tryggt album, som på sina håll bjuder på snygga gitarriff eller rockiga trummor. Men textraderna är föga imponerande. Förhoppningsvis fortsätter Masen att utveckla sitt sound. Det finns potential, men nästa album får gärna våga vara mer originellt. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Michaela Åberg - Merry Crisis

Så länge jag kan minnas har jag varit svag för psykedelisk rock. Musiken lyckas många gånger gräva sig långt innanför huden, men det finns även flera fall då psykrocken har misslyckats och i stället framstått som pretentiös. Det hela beror helt enkelt på vem artisten är. 

Bicep – Isles

2020 var ett år av hemmasittande, men på Isles har Bicep gjort en musikalisk jorden runt-resa, influerade av Londons alla ljud.