Martha Wainwright – Goodnight City

Sara Berg 00:00 12 Nov 2016

Martha Wainwrights musik är en fascinerande kompott av opera, singersongwriter, klassiskt, experimentellt, americana och 30-tal, men bara så lite av varje genre att ingen direkt sticker ut. Bäst är dock Look Into My Eyes, som nästan helt frångår detta mönster. Det här är en viskande, smygande, suggestiv ballad med något dramatiskt under ytan och nattklubbsjazziga partier. Generellt är detta en skiva som tar tid, först är den ganska tråkig och oinsmickrande, men sen urskiljs de fina partierna. De lyckas dock inte väga upp helheten, som fortfarande inte riktigt berör.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Smisk - Världens äckligaste rockgrupp

När malmöborna passerade Stortorget för någon vecka sedan möttes de av en makaber syn. Det hängde nämligen en död svan i en snara från kungastatyn. Som tur var visade det sig vara en väldigt autentisk fejksvan, planterad av Smisk (de sysslar trots allt med punk, inte death metal). Gärningen var en blinkning till deras tidigare singel Jag sköt svanen (det pågår tydligen nån svan-gate i Malmö, orkar inte förklara). Det djärva hysset symboliserar både ambitionsnivån och kaxigheten hos bandet ganska väl.
 

Timecop1983 - Faded Touch

Timecop1983 har, som en av genrens mer meriterade leverantörer av lågmäld synthwave, en förmåga att skapa drömlika landskap likt få inom denna musikstil, samtidigt är dessa cinematiska ljudmiljöer abstrakt och blir lätt ganska bakgrundssvalkpigt likriktade. Därför är hans samarbeten med starka sångare väldigt tacksamma, vilket också gjorde den föregående plattan Night Drive från 2018 karriärens bästa.