Jonathan Johansson – Love & Devotion

Sara Berg 00:00 11 Nov 2016

I Daniel Adams-Ray/Oscar Linnrosiga Vem av alla sjunger Jonathan Johansson om Kim och Kanye och är därmed inte längre bara en politisk observatör utan även en popkulturell samtidsskildrare.

I takt med skivorna han släpper, har hans röst gått från skir och skör till mer handfast välartikulerad och småkaxig. Kanske är det de tidstypiska r'n'b-inslagen som gör det, en ljudbild som träffsäkert ringar in Stockholm 2015-2016 och som adderar något bitskt till låtarna.

Jag tycker bättre om när soundet är dimmigare, där melodierna är mjukare och mer drömska. Som i Släng alla heartbreakstråkar som nästan låter som nya Kent-skivan. Även Real Thing med sina disco-Prince-vibbar är kul, liksom song not song-låten Ti Amo, som kanske egentligen mest är spoken word till marschmusik.

Det finns gott om identitets- och livsstilsmarkörer i texterna (Tinder och MDMA) och generellt känns den här skivan riktad till 20-åringarna som köar till Under bron och de 30-årskrisande paren de senare kommer att bli. Och det är väl inget fel i det.

Läs även: Intervju - Jonathan Johansson är tillbaka

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Young Thug – So Much Fun

So Much Fun är Young Thugs första riktiga studioalbum, vilket kan vara något förvirrande. Med 18 mixtapes, ett samlingsalbum, tre EPs och en ofantlig mängd singlar i ryggen så är frånvaron av ett ordentligt album snarare ett tecken på att formatet tidigare har varit ointressant för Thugger. Om det är något han kan så är det att gå sin egen väg. Young Thugs avantgardistiska stil har legat som en grogrund för andra udda stjärnor som Gunna, Lil Baby och Lil Keed.

A$ap Ferg – Floor Seats

Det har gått två år sen A$ap Ferg släppte Still Striving och när han nu återigen gör entré så är det med pondus. Hans distinkta flow tar ingen paus på Floor Seats som är en nästintill militant samling spår som dryper av energi. Det är dock i pauserna från de moderna och intensiva produktionerna som han verkligen kommer till rätta.