Jenny Wilson - Demand The Impossible!

Sara-Märta Höglund 00:02 5 Nov 2013

Be realistic, demand the impossible! Orden sprayades över en husvägg under studentrevoltens Paris år 1968. För Jenny Wilson finns inte bara paralleller till de upplopp som utspelat sig under senare år utan också till det kaos som ägt rum i hennes kropp. Efter att ha diagnostiseras med bröstcancer och ha blivit friskförklarad kom sjukdomen tillbaka, hon tvingades kräva det omöjliga. Albumet är inspelat i omgångar och man skulle kunna tro att genomleva en dödlig sjukdom inte bara en, utan två, gånger skulle ha tagit musten ur de allra flesta. Men Wilson har sett vad som är viktigt och kanaliserar det i kreativt vredesmod. Demand the Impossible! är ett personligt, men högst politiskt album. Wilson beskriver det själv som en hyllning till upploppen, överlevnaden och kampen. Här blandas spoken word, psykotisk blockflöjt och en arsenal av synthar med ljudet av gatan. Med Wilson i rollen som poet, magiker och agitator får pretentionerna löpa fritt. Det är modigt och träffar mitt i prick med ett album som är lika rasande som organiskt. 

Skivbolag: 
Artist: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 09, 2013.

0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Diesel Park West — Let It Melt

Man stöter ihop med en kär gammal vän, en av de där som var bland de viktigaste men som helt försvunnit från radarn. ”Nämen! Det är ju du!” Och mot logikens alla lagar har båda tid för en fika eller en öl, just där och då! Så fantastiskt kul!

Alex Cameron — Miami Memory

Intelligens. I en tid när det offentliga samtalet styrs av utstuderat dumma twitterstormar i syfte att devalvera både sanning och logik är det nästan överväldigande att stöta ihop med någon som är lugn, resonabel och intelligent, och som inte bara är beredd att stå för alla de egenskaperna utan som dessutom samtidigt är underhållande sällskap. Någon som Alex Cameron.