Hurula - Jehova

Raffaella Lindström 00:00 23 Oct 2020

Det känns som att det var igår som jag lyssnade på Hurula för första gången. I själva verket har det gått sju år sedan debutalbumet Vi är människorna våra föräldrar varnade oss för släpptes och tog en hel dyster generation med storm. De nakna textraderna och kraftiga gitarrerna nådde rakt in i mitt 16-åriga hjärta. 

Sedan debuten har Hurula hyllats av både kritiker och lyssnare. Nu släpps det fjärde albumet Jehova. Precis som många gånger tidigare sjunger Hurula om fabriksstäder, piller och kärleken. Skillnaden är att musiken känns mognare på den nya plattan. Punknerven bultar fortfarande hårt, men texterna är mer polerade. 

För oss som har vuxit upp med Hurulas musik är det mognare soundet uppskattat. Vi växer helt enkelt i samma takt, vilket kanske blir mest tydligt på den dystra introlåten Vårdcentralen. Samtidigt är det möjligt att blicka tillbaka till ungdomen. Under låten Arvet svävar tankarna till det poppiga, sköra debutalbumet. 

Jehova är en kraftfull port mellan dåtiden och nutiden. Om tonåren och vuxenlivet. Här finns både ett färskt sound, men likaså låtar som ger dig chansen att drunkna i nostalgin. Välkomna på en resa fylld av känslor och minnen. 

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Nomad – Blåser på stormen

Nomad har sedan tidigare gjort sig ett namn på battle rap-scenen i Sverige. Där rappare tävlar genom att leverera dissar mot varandra inför en publik. Och det märks att det är just därifrån den skånska rapparen kommer. Hans debutalbum lägger stort fokus på texterna och hur de levereras.

Telos Vision - Unlike the Night

Telos Vision har släppt EP:n Unlike the Night. Det är ett verk med gitarrdrivna indierocklåtar, bra melodier och överlag välskrivna låtar. Men jag kan inte undgå att tänka på en grej när jag lyssnar: det här låter som The War On Drugs. Från sången till gitarriffen till syntarna i bakgrunden, det är verkligen likt. Däremot saknas något här, det där odefinierbara extra som gör att The War On Drugs är så himla bra.