Fever Ray - Live at The Troxy

Sophie Winberg 00:00 9 Aug 2019

Jag som haft turen att se Karin Dreijer live vet vilken upplevelse det är. Det var ren eufori. En energi som nästan gick att ta på. Jag lyckades tappa bort en strumpa under spelningen.  

Den här liveplattan, inspelad i London, mars 2018, kommer från den efterföljande turnén till 2017 års PlungeNär jag recenserade Plunge skrev jag att ”(…)det är vildare än vi minns henne. Ett suggestivt, hetlevrat och maniskt sound som vibrerar perfekt över skivans sexuella teman, men med precis rätt mängd bekant pop för att någonsin bli för svårt eller exkluderande.”.

Att nu höra de vibrationerna dundra fram på en livespelning är fantastiskt. Det låter svettigt. Det låter som strobelights. Det låter som att tappa bort en strumpa. 

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Allah-Las - Lahs

Det som definierar Allah-Las är solkyssta kinder och skateboards längst med strandpromenaden. Med influenser av Beach Boys och Black Lips har de skapat en sval sommarskiva. Men här kommer en unpopular opinion: sommaren är överskattad. Jag tycker det är uttjatat att Allah-Las efter 11 år som band fortfarande gör samma typ av musik. Det är mellow surfindie som utmärkte sig när bandet kom, nu är vi redo att få höra något nytt. Tyvärr står Allah-Las på samma ställe och trampar med sina Vans*.

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!