Fever Ray - Live at The Troxy

Sophie Winberg 00:00 9 Aug 2019

Jag som haft turen att se Karin Dreijer live vet vilken upplevelse det är. Det var ren eufori. En energi som nästan gick att ta på. Jag lyckades tappa bort en strumpa under spelningen.  

Den här liveplattan, inspelad i London, mars 2018, kommer från den efterföljande turnén till 2017 års PlungeNär jag recenserade Plunge skrev jag att ”(…)det är vildare än vi minns henne. Ett suggestivt, hetlevrat och maniskt sound som vibrerar perfekt över skivans sexuella teman, men med precis rätt mängd bekant pop för att någonsin bli för svårt eller exkluderande.”.

Att nu höra de vibrationerna dundra fram på en livespelning är fantastiskt. Det låter svettigt. Det låter som strobelights. Det låter som att tappa bort en strumpa. 

 
Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Courtney Marie Andrews — Old Flowers

”I did not lie when writing these songs”, har Courtney Marie Andrews sagt om skivan, och det hörs. Att Old Flowers är hennes mycket allvarsamma sätt att bearbeta att ett långt förhållande ändats präglar i högsta grad både stämningar och texter, som hanterar sorg genom bitterljuva minnen, försök till rationaliseringar och uppgivna men inte ironiska lyckönskningar till exet.