El Perro Del Mar - Pale Fire

Patrik Forshage 00:31 12 Nov 2012

 

Det är en sak att bryta mönster, att rebellera, att göra tvärtom, att ge sig ut på nattgammal is. Det är en helt annan sak att hitta rätt, att övertyga, att triumfera. Men för Sarah Assbring är det exakt samma sak. Lyssna till exempel på I Was A Boy eller Hold Off the Dawn och hör hur hon med digitala experiment, dubstep- och dublaborationer, funkbas och samplade dialogfragment målar upp ett politiskt och kulturellt allt mörkare klimat, medan fantastiska popmelodier och hoppet i Sarahs texter och röst utgör ett flackande ljus. Med Pale Fire har El Perro Del Mar tagit ett oerhört utvecklingssteg, och med tanke på att redan hennes avstamp låg nära perfektion återstår bara att dra efter andan. Det här är ljudet av Sverige hösten 2012, och där skymtar en strimma ljus. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Sabaton - The Great War

Sabaton har alltid varit goda historieberättare. Om det så är om den svenske Karl XII stormaktstid, japanska samurajupproret eller tyska nazisternas framfart har deras skildringar dikterat deras musikaliska dramaturgi. Att då ett dunkelt skyttegravskrig, kännetecknat av dödliga tekniska framsteg, skulle vara det som tog dem till en ny nivå kanske inte var förväntat, men det är precis det som behövdes.

Imperial Teen - Now We Are Timeless

I snart 25 år har Imperial Teen varit ett inflytelserikt band. Sedan mitten på 90-talet har de släppt skivor som berört homosexualitet och queerfrågor. Och eftersom Imperial Teen är ett så wholesome band så det känns lite skurkaktigt att inte prisa skivan, men den är på sin höjd en medelmåttig popskiva utan vidare eftertanke.