El Perro Del Mar - Pale Fire

Patrik Forshage 00:31 12 Nov 2012

 

Det är en sak att bryta mönster, att rebellera, att göra tvärtom, att ge sig ut på nattgammal is. Det är en helt annan sak att hitta rätt, att övertyga, att triumfera. Men för Sarah Assbring är det exakt samma sak. Lyssna till exempel på I Was A Boy eller Hold Off the Dawn och hör hur hon med digitala experiment, dubstep- och dublaborationer, funkbas och samplade dialogfragment målar upp ett politiskt och kulturellt allt mörkare klimat, medan fantastiska popmelodier och hoppet i Sarahs texter och röst utgör ett flackande ljus. Med Pale Fire har El Perro Del Mar tagit ett oerhört utvecklingssteg, och med tanke på att redan hennes avstamp låg nära perfektion återstår bara att dra efter andan. Det här är ljudet av Sverige hösten 2012, och där skymtar en strimma ljus. 

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Lucern Raze - International Breakdown

Fem år - en evighet - har passerat sedan Luke Reilly använde namnet Lucern Raze senast. Hastigt avdammat och ännu snabbare inspelat är det förstås inte mycket som är sig likt sedan debutalbumet, åtminstone inte på ytan.

H. Moon - Trustblood

Samtidigt som Philip Ekström (The Mary Onettes) satt hemma och gjorde instrumentala låtar som någon slags terapi för det uppbrott som han gick igenom, satt en annan man, Drake Doremus, på andra sidan Atlanten och skrev filmen Endings, Beginnings som handlar om uppbrott