El Perro del Mar - Free Land

Anna Bjermqvist 00:00 18 Nov 2020

El Perro del Mar är fantastisk. Precis som hos Lykke Li är den utmattade sången likgiltigt melankolisk, samtidigt som den uttrycker en otrolig kraft. Tillsammans med lågmälda beats med ett starkt driv framåt i form av stråkar, piano och unika ljudeffekter skapar El Perro del Mar förtrollande konst som känns genomtänkt.

Dessutom är det riktigt kul att se ett samarbete med virtuosen Blood Orange, där duon tolkar Black Sabbaths Changes i låten som på skivan heter Alone in halls. Versionen är underbar. Den tjocka ljudmattan vältrar fram likt ett ångfartyg i tät dimma och uppfyller lyssnaren med vackra harmonier. 

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Nomad – Blåser på stormen

Nomad har sedan tidigare gjort sig ett namn på battle rap-scenen i Sverige. Där rappare tävlar genom att leverera dissar mot varandra inför en publik. Och det märks att det är just därifrån den skånska rapparen kommer. Hans debutalbum lägger stort fokus på texterna och hur de levereras.

Telos Vision - Unlike the Night

Telos Vision har släppt EP:n Unlike the Night. Det är ett verk med gitarrdrivna indierocklåtar, bra melodier och överlag välskrivna låtar. Men jag kan inte undgå att tänka på en grej när jag lyssnar: det här låter som The War On Drugs. Från sången till gitarriffen till syntarna i bakgrunden, det är verkligen likt. Däremot saknas något här, det där odefinierbara extra som gör att The War On Drugs är så himla bra.