Dolores Haze - Play Hard Fuck Hard Love Hard

Sophie Winberg 00:00 27 Oct 2018

Det är lätt att glömma att Dolores Haze rasade in på musikscenen för bara tre år sedan, en perfekt kombination av fuck you-attityd, Frida Vega-fotografi och Emma Veronica-styling. Bandets rykte föregick dem redan då, och var tidigt bra mycket större än deras sammanlagda prestationer borde genererat. 

Men storhetsvansinne kan ta en långt, och när reaktionerna i och med deras debut faktiskt motsvarade deras självförtroende och recensenterna gemensamt stämde upp i hyllningskörer var deras position i musiksverige säkrad.  

De har vid det här laget samlat på sig anekdoter nog för en hel livstid, och känns redan som ett ganska evigt inslag på den svenska musikscenen. Men det tåls att påminna sig själv om att vi bara är en platta och tre år in i musiksagan. Inspelningen av uppföljaren förde dessutom med sig ett avhopp i form av medlemmen Groovy Fuck (Tyra Hasselrot).

Höga förväntningar till trots - uppföljaren levererar. På Play Hard Fuck Hard Love Hard har vi lämnat den allra röjigaste punken bakom oss för ett något krispigare sound. Kanske oundvikligt när hela grejen med punk är att slå ur underläge och Dolores Haze haft rejäl medvind?

Den allra hårdaste näsblodsrocken ersätts av ett sound som snuddar vid Let’s Eat Grandma, och gör mig väldigt uppspelt. Öppningsspåret låter som tidiga Gorillaz - en komplimang av rang, och en viss angelägenhet som återfanns i deras debut har ersatts av ett sexigt lugn. Ett mycket bra nästa steg i bandets utveckling. 

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Summer Walker – Life On Earth

Efter debutalbumet Over It stod det klart att Atlanta hade fått en ny r&b-drottning. Summer Walkers inkännande slow jams har inte bara charmat fans världen över, hela OVO med Drake i spetsen har också fastnat. Det märkets inte minst när Drake hoppade på remixen av Summer Walkers magiska Girls Need Love. Men att bli känd över natt är inte lätt. I slutet av förra året ställde Walker in majoriteten av spelningarna på sin turné på grund av sin sociala ångest. Hon hintade också om att hon var klar med musiken för gott via sin Instagram.

Surf Philosophies - Bread Of The Mansion mixtape

Att skapa en mixtape (eller en spellista, nuförtiden) är en väldigt omtänksam gärning. Daniel från Surf Philosophies verkar tycka detsamma, och har skapat ett mixtape till oss som han kallar för Bread Of The Mansion. Det är en mix av samples, instrumentell musik från en tom inspelningsstudio och outtakes på låtar som hamnat mellan stolarna. 

Paul Weller - On Sunset

Det hade kunnat barka därhän. Ju äldre den en gång så så distinkta popeleganten blivit, desto mer har han velat visa mer eklektiska, experimenterade och alltför ofta kosmiska sidor av sig själv. Medan flummeriet har tagit allt större plats i hans musik har den blivit allt mindre angelägen. 

Och just så börjar det, med en låt som är ett sentimentalt samtal med - observera ”med”, inte ”om” - en discokula, och varningslamporna blinkar intensivt när låten halvvägs övergår från låt till friformigt ljudcollage. 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!